Eva Kjer Hansen kræver aldersgrænse for omskæring

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 10.22.06

Eva Kjer Hansen, der er medlem af Folketinget for Venstre og Formand for Europaudvalget ønsker aldersgrænse for omskæring af raske børn: “Jeg støtter gerne er forbud mod omskæring af drengebørn uden sundhedsfaglig grund. Om voksne vælger indgrebet selv, er deres egen sag.”

BLIV MEDLEM af Intact Denmark –  det koster kun 100,- om året

Læs om andre politikeres holdning til omskæring af raske børn her

2 kommentarer til “Eva Kjer Hansen kræver aldersgrænse for omskæring

  1. Oplysning og lovgivning skal naturligvis gå hånd-i-hånd ligesom ved lovgivningen mod pigeomskæring, der har formindsket antallet af kønslemlæstelser af piger.

    Det gør det dog ikke alene. Sanktioner og måske kontrolfunktioner er også en nødvendighed.

    Det er tvingende nødvendigt at lovgivningen ikke bliver symbolsk, men rent faktisk bliver effektueret med med sigtelser og domme, hvis den skal have effekt.

    Fra Intact Denmarks side forestiller vi os, at den største udfordring kommer, når lovgivningen er blevet en realitet. Der vil blive modstand og det vil være en stor udfordring at sikre respektfuld dialog og et frugtbart miljø for oplysning. Derfor er det også vigtigt at få oplysningsindsatsen forankret i både uddannelsessystemet og sundhedssystemet.

    – Lena Nyhus, forkvinde

  2. Stamme-kulturer som den islamiske og den jødiske vil altid sætte deres “gudgivne” love over vores sekulær love. Så hvordan skal et lovforbud imod omskæring af drengebørn nogen sinde kunne blive en realitet og gennemføres?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.