International lovgivning mod ufrivillig omskæring #ISGACR

imageIntact Denmark deltager lige nu i den årlige internationale GENITAL AUTONOMY 2014 konferencen i Boulder (kønslig selvbestemmelse), Colorado, USA. Vi rapporterer løbende fra begivenheden og præsenterer spændende internationale fagfolk med viden, der er relevant for den danske debat.

Steven Svoboda er en anerkendt amerikansk menneskerettighedsadvokat, der interesserer sig stærkt for børns rettigheder generelt og i særdelesheds for børns ret til deres egne kroppe og kønsorganer.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 om året

Steven er en af verdens mest vidende personer, når det gælder international lovgivning vedr. omskæring. Han gennemgik en række retssager og domme samt menneskerettighedskonventionerne og anden relevant lovgivning.

Konklusionen: Omskæring af raske børn – uanset køn – er i strid med menneskerettighederne og det vil stoppe. Der er håb for børnene.

Et meget meget oplysende og opløftende indlæg.

Du kan læse mere om Steven Svobodas arbejde påarclaw.org

Konferencen benytter hashtag #ISGACR på de  medier, hvis du vil vide mere om, hvad der foregår. Det står for International Symposium on Genital Autonomy and Childrens Rights (Internationalt symposium for kønslig selvbestemmelse og børns rettigheder).

4 kommentarer til “International lovgivning mod ufrivillig omskæring #ISGACR

 1. godt, Lena, humor og logik er et godt makkerpar, det hygiejniske aspekt er latterligt. (Bortset fra stammerne i ørkenen for uendeligt mange år siden, da man havde så lidt vand, at man kun drak og ikke vaskede sig…) Vi bor jo ikke i en ørken – bortset fra de få danskere, som opholder sig i Anholts ørken… jo, og man skærer ikke ørerene af folk, fordi man kan blive snavset i øret!
  Forsvarerne for drengeomskæring mangler i den grad argumenter.
  Og: Forhv. Overrabbiner Bent Lexner fremturede engang med statistik om HIV-virus. Samfund med tradition for omskæring havde procentvis mindre smittede. Det er noget propaganda-vrøvl. Virus er i kropsvæsker, først og fremmest sæd. Virus “gemmer sig ikke” bag forhuden.

  Debatten er skævvreden, for som jeg har skrevet om, så er det en kendsgerning, at de – vi – som er imod drengebabyers omskærelse er svimlende meget bedre researchet/vidende om emnet, end ja-sigerne. Det bliver vi jo nødt til at være, yes? Ja-sigerne kan nøjes med luftige ting om religion og jødiske traditioner, mens vi andre må tordne frem med fakta..
  halløjsa

 2. Heldigvis kan langt de fleste mennesker finde ud af at vaske hænder, gå i bad og vaske deres kønsorganer. Det er let at lære.

  Vi skærer jo heller folks hænder af, hvis de har svært ved at rense negle.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 3. jeg kan ikke for tå at der er nogen der har noget i modnogen der bliver omskårn det skule være en lov at alle skule have det gjort dog fårst når de var 18 år for der er i0nge gr0un ti0l at det hud sider der og forurener penis for der er mange der ikke vasker sin penis bag ved forhuden og så siter der en mase skit ogmøj der og det er meget mere behalit at være omskårn også rent sex mesitigemen alle de år jeg har lavet demog stadi gør det har jeg set mange svin der ikke er rene der

 4. hvornår i denne Verden har politikerne fået professionel viden nok om drengeomskæring, altså nok til at turde lovgive imod den hæslige uvane? Det tager ingen ende, eller hvad? Min personlige opfattelse efter en masse research er, at der tages falske hensyn til jøderne og Jødedommen, uha, vi forfølger da ikke (igen) jøderne!
  I Folketingssalen, i Partiet, på avisredaktionerne, på Tv med mere, er der mnange jøder og en del omskøårne mæmd, her er man bange for sttøde an og forulempe/fornærme medarbejdere, kollegaer etc.

  Som jeg skrev i min bog: Vi forfølger ikke jøderne, vi vil beskytte deres sønner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.