International lovgivning mod ufrivillig omskæring #ISGACR

imageIntact Denmark deltager lige nu i den årlige internationale GENITAL AUTONOMY 2014 konferencen i Boulder (kønslig selvbestemmelse), Colorado, USA. Vi rapporterer løbende fra begivenheden og præsenterer spændende internationale fagfolk med viden, der er relevant for den danske debat.

Steven Svoboda er en anerkendt amerikansk menneskerettighedsadvokat, der interesserer sig stærkt for børns rettigheder generelt og i særdelesheds for børns ret til deres egne kroppe og kønsorganer.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 om året

Steven er en af verdens mest vidende personer, når det gælder international lovgivning vedr. omskæring. Han gennemgik en række retssager og domme samt menneskerettighedskonventionerne og anden relevant lovgivning.

Konklusionen: Omskæring af raske børn – uanset køn – er i strid med menneskerettighederne og det vil stoppe. Der er håb for børnene.

Et meget meget oplysende og opløftende indlæg.

Du kan læse mere om Steven Svobodas arbejde påarclaw.org

Konferencen benytter hashtag #ISGACR på de  medier, hvis du vil vide mere om, hvad der foregår. Det står for International Symposium on Genital Autonomy and Childrens Rights (Internationalt symposium for kønslig selvbestemmelse og børns rettigheder).