International konference om kønslemlæstelse i USA

imageI disse dage afholdes årets internationale konference om kønslemlæstelse i Boulder, Colorado, USA. Der er deltagere fra hele verden og Intact Denmark er selvfølgelig også med.

Vi rapporterer de vigtigste begivenheder fra konferencen her på intactdenmark.dk og på vores Facebook.com/intactdenmark.

Som en del af vores deltagelse her på GENITAL AUTONOMY 2014 vil vi præsentere nogle af de mest interessante internationale personligheder i arbejdet for børns ret til egen krop.

Vi starter med dokumentarfilminstruktøren Francelle Wax, der er i fuld gang med at producere den mest ambitiøse amerikanske film om omskæring nogensinde; American Secret – one nation under knife (Den amerikanske hemmelighed – en nation under kniven).

Francelle har jødisk baggrund og er født og opvokset i det jødiske samfund i New York.

Intact Denmark var vært for Francelle, da hun besøgte Danmark i efteråret 2013 og hun har gengældt ved at være vært for os her ved konferencen med hjælp fra hendes familie.

American Secret har til formål at sammenligne omskæringskulturen i Europa, der hovedsaglig er intakt, med USA, hvor halvdelen af alle drengebørn forsat omskæres (tallet er faldende).

I USA fremhæver lægestanden ofte, at intakte drenge og mænd, der ikke er omskåret har tendens til forhudsforsnævring, infektioner, dårlig hygiejne etc., men omfattende studier, der har sammenlignet tilstandene i USA med Europa påviser, at det ikke er tilfældet.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 om året

Målgruppen for filmen er alle forældre og læger, der tror at omskæring er en nødvendig operation. Det bliver meget tydeligt, at omskæring i stedet er en kulturel betinget vane, som det er relevant at stille spørgsmålstegn ved.

Francelles film er stærkt kontroversiel og sætter blandt andet fokus på at omskæring blev udbredt i USA som en metode til at begrænse onani. I lægebøgerne blev det simpelthen anbefalet at omskære uden bedøvelse. Forestillingen var, at børn der forbinder kønsorganerne med voldsom smerte vil undlade at lege med sig selv.

Filmen sætter også fokus på det, som man kan kalde den amerikanske omskæringsindustri; mange læger tjener ganske mange penge på at omskære nyfødte  drenge. En læge udtrykker det sådan her:

“Mange læger tænker, at drenge bliver født med en 300 dollar kupon for enden af deres penis (forhuden), og det eneste de skal gøre for at score pengene, er at klippe den af.”

Intact Denmark har fået Francelles tilladelse til at vise filmen i Danmark, når den får premiere, og vi er stolte af at være en lillebitte del af den.