Dansk dreng i livsfare efter rituel omskæring

Hænder mødes“!!ADVARSEL!! VIGTIGT!!!
Denne læge (ANONYMISERET) har omskåret en baby igår d. 20/5.

Inden omskæringen gav han bedøvelse, desværre kom den amatør til at give babyen for meget bedøvelse ca. 8ml. (Han burde højst give 3ml. da babyen kun vejer 3 kg.) Kort efter omskæringen og mens babyen stadig var på klinikken begyndte han at havde svært ved at trække vejret og farven i ansigtet ændrede sig samtidig med der kom væske ud af munden på babyen.

Så han blev kørt med det samme på Hvidovre hospital, hvor hjerte banken var faldet drastisk.
Dér fik han hjælp via maskiner til at få vejret.

Babyen ligger i koma siden igår og har nu også fået lungebetendelse i forbindelse med alt det her. Men lhamdellah han har det bedre idag, dog vækker de ham først imorgen eller på fredag d. 23/5 så han undgår smerten af lungebetendelse.
KÆRE ALLE!
Det var virkelig sørgeligt at se den lille baby idag ligge der bevidstløs med maskiner og sonder til at holde ham igang.
Gør en gerning og del dette så det kommer ud til folk. Lad dem holde deres børn fra denne mand og hans klinik!
Husk duaa til babyen”

Sådan lød en Facebook brugers status i går aftes. Den blev delt til Intact Denmark. Vi forsøgte straks at få historien bekræftet. Det er nu desværre lykkedes.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100 om året

Dette barns frygtelige historie er ikke enestående. Enhver operation indebærer en risiko, hvilket er dokumenteret ved en række studier på nationalt og internationalt. Rigshospitalets gennemførte bla.  i 2013 en undersøgelse af komplikationer i forbindelse med omskæringer udført i deres regi, den viste at 5,1% af drengene gennemlevede væsentlige komplikationer, dvs sige indlæggelseskrævende blødninger og infektioner og lignende.

Forhuden er formentlig kroppens allermest følsomme legemsdel. Det betyder, at omskæring af raske børn indebærer amputationen af en rask og meget følsom del af kroppen og også risikoen for komplikationer. Det er et dybt alvorligt og efter Intact Denmarks mening uetisk valg at træffe på sine børns vegne.

Operationer af raske personer, der ikke kan samtykke, kaldes i lægefagsproget for lemlæstelse. Da det drejer sig om barnets kønsdele har vi valgt at benytte begrebet kønslemlæstelse, det ligger nemlig i forlængelse af den internationale betegnelse genital mutilation, der betyder lemlæstelse af kønsdele.

Ingen forældre har ret til at træffe beslutning om at ændre på deres børns raske kroppe. Det er en krænkelse af barnets kropslige integritet. Det er kønslemlæstelse.

Omskæring bør være den voksne, veloplyste persons frivillige tilvalg.

Skal der lig på bordet ligesom i Norge,  før politikerne vågner op?

2 kommentarer til “Dansk dreng i livsfare efter rituel omskæring

 1. Opslag i Klinisk Ordbog viser, at den lægefaglige term for lemlæstelse er Mutilatio.
  Går man derefter til den store medicinske tesaurus, Medical Subject Headings og slår op på Mutilatio, finder man
  genital mutilation, female, men ikke en tilsvarende betegnelse for drengeomskæring.
  Så selv om ii taktivisyer synes, at den lægefaglige term for drengeomskæring eller andre former for operationer uden samtykke, er dette ikke tilfældet.
  Jeg har tidligere gjort opmærksom på dette, men det gør tilsyneladende ikke indtryk, når først forfatteren har forelsket sig i sit eget udtryk.
  For mig er det helt i orden at benævne drengeskæring med det gode danske ord lemlæstelse. Det er det også i min optik. Det er ikke i orden på egen hånd at udnævne det til en lægefaglig term.
  Fuldstændig lige som det ikke er i orden at udnævne sig selv eller vennerne til professorer, når de ikke er det.
  Eller påstå, at der dør 117 drenge om året p gr s omskæring, når ingen kender det eksakte tal.
  Når man bringer den slags hjemmestrikkede nonsens til torvs, anbringer man rumpen i klaskehøjde.
  Kampen mod omskæring er for vigtig til at frontkæmperne skal gøre sig selv utroværdige ved den slags selvopfundne ‘fakta’.

 2. “Operationer af raske personer, der ikke kan samtykke, kaldes i lægefagsproget for lemlæstelse.”

  Det har du intet belæg for at sige. Lemlæstelse er ikke en lægefaglig term, og i den sætning, du refererer til hos DSAM, er lemlæstelse brugt som et almindeligt dansk ord.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.