Spidskandidat til EP-valget siger nej til omskæring

Christina Egelund, Liberal AllianceNu har også Liberal Alliances spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Christina Egelund meldt klart ud vedr. omskæring af raske børn.

Hun ønsker ikke at emnet skal behandles i EU-regi, men skulle det komme op, er hun helt på børnenes side. Selvfølgelig skal der ikke skæres i raske børn. Hun erklærer sig helt enig med Ole Birk Olesen, der er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Ole Birk Olesen arbejder aktivt for en aldersbegrænsning af omskæring sammen med bla Liv Holm Andersen fra Radikale og Karsten Lauritzen fra Venstre.

Christina Egelund skriver blandt andet:

Har hørt at der er politiske kræfter, der vil have EU parlamentet til at beskytte forældres ret til få deres drengebørn omskåret – det er jeg totalt modstander af. Jeg vil under ingen omstændigheder beskytte voksnes ret til at skære i deres børn – heller ikke selvom det er af religiøse rituelle årsager.

De er en del af en efterhånden lang liste af politikere, der har dedikeret sig til at arbejde for børnenes grundlæggende rettigheder. Læs mere om politikerenes holdninger til omskæring.

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100,- om året

Donér til Intact Denmarks arbejde

 

2 kommentarer til “Spidskandidat til EP-valget siger nej til omskæring

 1. Netop den problematik har Camilla Hersom også mødt en del kritik for internt i Radikale Venstre. En af hendes skarpeste kritikere er Mads Bondo Dydensborg, der har skrevet en række indlæg om emnet.
  http://www.radikale.net/mads-bondo-dydensborg/indlaeg/2014/04/12/camilla-hersomdin-holdning-er-ikke-partiets-holdning
  http://www.radikale.net/mads-bondo-dydensborg/indlaeg/2014/05/09/svar-til-camilla-hersom-om-gruppens-holdning-til-omskaering-af-drenge

  Også Ulf Lindow har beskræftiget sig med emnet, spørgsmålet er kan man overhovedet besidde et tillidshverv indenfor Radikale Venstre, hvis man går ind for konventionsbrud?
  http://www.radikale.net/ulf-lindow/indlaeg/2014/02/21/kan-politiske-partier-acceptere-tillidsfolk-der-vil-holde-fast-i-foraeldres-ret-til-at-skaere-i-deres-pigers-og-drenges-koensorganer

  – Lena Nyhus, forkvinde

 2. Ikke bare kræfter i EU-parlamentet.
  Europakommissionens præsident, José Manuel Barraso, ønsker forældres ret til at omskære deres drengebørn bevaret:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4490451,00.html

  Hvad har kandidaterne at sige til det – ud over at de ikke ønsker emnet behandlet i EU-parlamentet?
  På den baggrund er deres holdning jo ligesom en gratis omgang 🙁

  Som når Camilla Hersom er imod omskæring, men ikke vil arbejde for er forbud. Så er konsekvensen af hendes holdning jo udelukkende privat og ikke politisk. Så er det vel kun et udtryk for, at hun næppe vil lade egne børn eller børnebørn omskære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.