Spidskandidat til EP-valget siger nej til omskæring

Christina Egelund, Liberal AllianceNu har også Liberal Alliances spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Christina Egelund meldt klart ud vedr. omskæring af raske børn.

Hun ønsker ikke at emnet skal behandles i EU-regi, men skulle det komme op, er hun helt på børnenes side. Selvfølgelig skal der ikke skæres i raske børn. Hun erklærer sig helt enig med Ole Birk Olesen, der er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Ole Birk Olesen arbejder aktivt for en aldersbegrænsning af omskæring sammen med bla Liv Holm Andersen fra Radikale og Karsten Lauritzen fra Venstre.

Christina Egelund skriver blandt andet:

Har hørt at der er politiske kræfter, der vil have EU parlamentet til at beskytte forældres ret til få deres drengebørn omskåret – det er jeg totalt modstander af. Jeg vil under ingen omstændigheder beskytte voksnes ret til at skære i deres børn – heller ikke selvom det er af religiøse rituelle årsager.

De er en del af en efterhånden lang liste af politikere, der har dedikeret sig til at arbejde for børnenes grundlæggende rettigheder. Læs mere om politikerenes holdninger til omskæring.

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100,- om året

Donér til Intact Denmarks arbejde