Nej til omskæring – politikerne melder klart ud

Caroline StageDe seneste dage har budt på en masse nye politikere på Intact Denmarks lister – holdningen er klar, nemlig NEJ til omskæring af raske børn og JA til lovgivning.

Det er pragtfuldt at se flere og flere tage ansvar for samfundets allermest sårbare; børnene.

For Intact Denmark har de sociale medier været nøglen til kontakten med politikerne. Muligheden for både hurtig hurtig ping-pong og mere dybdegående meningsudvekslinger på hhv. Twitter og Facebook er meget værdifuld for os som organisation.

Det var sådan vi kom i kontakt med Caroline Stage (@CarolineStage), der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre.

Caroline er imod omskæring af raske børn og ønsker en aldersbegrænsning på området. “Er man myndig kan det aldrig være min sag”, som hun skriver.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100,- om året

 

Læs mere om alle de andre politikere, der også ønsker en aldersgrænse for omskæring af raske børn

7 kommentarer til “Nej til omskæring – politikerne melder klart ud

 1. jeg synes det er en vældig god ide, (det er jo også min egen…) at en lovtekst ikke nævner omskærelser, og på denne måde ikke peger mod jøder og muslimer, men har et så omfattende og overordnet sigte, at man kan tilslutte sig uden at blive beskyldt for at forfølge religiøse mindretal i sig selv-agtigt.. hm?
  Det handler altså om ethvert operativt ikke-medicinsk begrundet indgreb på det raske barn under atten år… etc.
  (Det er i øvrigt ikke for sjov, at min bog hedder “Jødiske drengebørn – lavere status end hunde”, for det er en kendsgerning, at det er “ulovligt at” foretage operative indgreb på et dyr “for at ændre dets udseende”.)
  Jeg tror, at hvis teksten var i retning af mit forslag, ville det blive lettere at få et stort flertal i F-tinget

  skisme!

 2. Tak Eske

  Der er på nuværende tidspunkt udformet adskillige forslag til lovændring, men vi mener ikke tiden er moden til at de bliver stillet.

  Vi ønsker et stort flertal med et bredt politisk mandat på tværs af salen, som forpligter også fremtidige folketingssamlinger.

  Det skyldes vi de børn, som vi arbejder for at beskytte både i Danmark og på sigt i udlandet, hvor vores lov gerne skulle være med til at briste boblen.

  Politikerne skal jo også stå på mål for sådan en lov både i indland og udland i tiden efter vedtagelsen. Det bliver alt for let at drukne den i interne magtkampe i Folketinget, hvis den bliver vedtaget med et snærvert mandat.

  Endnu værre ville det være, hvis der skulle komme et lovforslag for tidligt. Det kunne føre til, at det ikke blev vedtaget og dermed de facto stoppe debatten i flere år.

  Vores holdning er at vi støt og roligt skal arbejde for at få vedtaget resolutioner i parti efter parti, få gennemført en høring på Christiansborg og få flere og flere politikere i tale, så de forstår indgrebet.

  Dernæst vil skridtet til lovgivning være så lillebitte, at det giver sig selv.

  – Lena

 3. tak for svar
  det er dog noget satans bras med din sygdom
  pludselig kommer der en kur, skal vi ikke holde os til det?

  og:

  Da det kan forstås, at en del politikere viger tilbage for at lovgive imod drengeomskærelser, men lufter, at de er imod indgrebet, har jeg puslet med et lovforslag, som elegant IKKE bruger ordet omskærelser og i øvrigt ikke nævner de to køn, men/og altså reelt dækker omskærelse af både drenge og piger…

  Lov om operative indgreb på raske børn under atten år

  Paragraf 1
  stk 1:
  Det er ulovligt at foretage operative indgreb på raske børn under atten år. Hverken religiøse, kosmetiske eller andre begrundelser kan dispensere for dette.
  stk 2:
  Operative indgreb på raske personer over atten år, må kun finde sted, hvis følgende betingelser er til stede:
  Personen på tale skal være fagligt velinformeret, fysisk og psykisk rask og efter en læges og en psykologs vurdering være uden for familiemæssige eller gruppemæssige pres.

  Paragraf 2
  stk 1:
  Strafferammen for operative ikke-medicinsk begrundede indgreb på børn under atten år er sat til ubetinget fængsel fra 3-6 år.
  stk 2:
  Enhver person, der medvirker til ulovlige operative indgreb på personer under atten år bærer samme skyld og skal modtage samme straf. Den person, som eksempelvist bedøver/lokalbedøver barnet eller/og den eller de personer, som lægger bolig, redskaber eller andet udstyr til handlingen, samt endvidere den eller de personer som fastholder barnet under indgrebet bærer samme skyld, som den eller de personer, som eksekverer indgrebet.

  Eske Holm
  Forfatter til kampskriftet ”Jødiske drengebørn – lavere status end hunde” 2014

 4. Sidste spørgsmål først. Nej, jeg har været meget plaget af min sygdom det sidste lange stykke tid, så jeg er 700+ beskeder/mails bagud. Jeg knokler mig igennem, så hurtigt som jeg nu kan.

  Og så til det første. Vi argumenterer altid for, at den voksne myndige >velinformerede< person selvfølgelig må gøre med sin krop, som det passer vedkommende.

  Man kunne sagtens forestille sig myndighedskrav om omfattende information og konsultationer før evt. forhudsamputation.

  Der foreligger næsten tilsvarende krav vedr. andre kosmetiske operationer. Lægerne har nemlig udvidet oplysningspligt om risici etc. ved tilvalgt kirurgi.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 5. men, men, men:
  Man kan sagtens forrestille sig, at en person over atten bliver truet til at sige, at han eller hun er velinformeret og vil omskæres af egen vilje, ikke-sandt? Derfor skal en mulig lov bestemme, at der skal mindst to konsultationer til hos fagfolk, en læge og en psykolog.

  PS
  Lena, jeg har mailet dig en del gange om et par spørgsmål, jeg tror ikke du se denne adresse: lena@intactdenmark.dk eller du orker ikke besvarelser – hm?

 6. Det har du helt ret i Eske.

  Derfor skriver vi stort set altid, at velinformede, personligt myndige har et ønske om frivilligt at lade sig omskære, selvfølgelig skal have den mulighed.

  Vi har prøvet at få rådgivningslinjen Etnisk Ung i tale, netop for at diskutere, hvordan man bedst støtter op om unge, der underlægges socialt pres vedr. omskæring (uanset alder), men det er ikke lykkedes endnu. Vi vil også meget gerne kunne støtte og hjælpe unge forældre, der ikke vil omskære deres børn, men oplever et pres fra deres netværk.

  http://intactdenmark.wordpress.com/omskaering/aldersgraense-18/

  – Lena

 7. Kære Lena

  I din i øvrigt lødige propaganda-oplysning om emnet, synes jeg du skulle skærpe sagen vedrørende, at hvis man er atten år, så er det ok at vælge omskærelse.
  ¨Det er det naturligvis ikke bare på grund af alderen!

  Det er bestemt ikke nok, bare at sige, at atten år er den nedre grænse og så er alt i orden vedrørende omskærelser
  Personen på tale skal være psykisk rask, fagligt velinformeret – og så kommer det:
  Personen skal besviseligt ikke være under familiemæssige eller gruppemæssige pres. Personen skal konsultere både en læge og en psykolog/psykiater og en socialrådgiver. Noget lignende, bør fremstå af en lov mod drengeomskærelser.
  Hvorfor nu de?
  Behøver jeg give eksempler på, at unge over atten bliver misbrugt, presset, forfulgt mm. hvis de ikke følger stammens regler???? Det gør jeg ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.