Thyra Frank ønsker aldersbegrænsning for omskæring

Kære Lena …

Jeg er fuldstændig enig i at det skal være et personligt valg at blive omskåret …. Derfor bør der være en aldersbegrænsning … Og du må gerne skrive det på Jeres hjemmeside … Knus fra Thyra

Thyra Frank, Liberal Alliance.Sådan lød beskeden fra Folketingsmedlem Thyra Frank, Liberal Alliance, da vi skrev og spurgte hende, om hun kunne tænke sig at stå frem med hendes holdning til drengeomskæring, nu hvor flere af hendes partifæller fra Liberal Alliance har meldt klart ud, at de ønsker lovgivning på området.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK –  det koster kun kr. 100 om året

Intact Denmark arbejder for at gøre omskæring til et personligt valg, som den voksne veloplyste person kan træffe selv. Vi foreslår en aldersgrænse på 18 år. Simpelthen fordi personligt myndige personer må forventes at kunne forstå de lægefaglige oplysninger inkl. risici og konsekvenser af omskæringen.

DONÉR TIL INTACT DENMARKS ARBEJDE

Aldergrænsen på 18 år er særligt vigtig, fordi gennemsnitsalderen for den seksuelle debut i Danmark er 16 år. Vi mener, at man skal have haft lejlighed til at stifte grundigt bekendstskab med sit kønsorgan, før man beslutter sig for, om der skal skæres noget af det.

Dansk Selskab for Almen Medicin har i et høringssvar til Sundhedsstyrelsen erklæret at “Hvis der udføres omskæring uden medicinsk indikation, er der tale om lemlæstelse.”

– Lena Nyhus, forkvinde

LÆS OGSÅ 3 liberale folketingsmedlemmer bryder tabuet om drengeomskæring

LÆS OGSÅ Joachim B. Olsen ændrer holdning til drengeomskæring

LÆS OGSÅ Liste over folketingspolitikernes holdning til omskæring

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.