Ekstra Bladet: Læger vil modstræbende deltage i drengeomskæringer

Tumling..synes det er slattent, at læger modstræbende vil deltage i statssanktioneret børnemishandling, har de ikke et lægeløfte at tage hensyn til, bl.a.”..efter bedste skønnende at anvende mine kundskaber med flid og omhu til samfundets og mine medmenneskers gavn”..

Spørgsmål 1: Er små børn medmennesker?
Spørgsmål 2. Gør det børnene gavn at lemlæste dem?

Kan man som læge svare ja til spørgsmål 1 og nej til spørgsmål 2, så burde der vel egentlig ikke være tvivl om hvorvidt man skulle deltage i rituel forhudsamputering – men det er der jo så tilsyneladende, eller også er lægeløftet overladt til rimelig meget egen fortolkning… Sådan skrev Kim Sejr i dag på Intact Denmarks Facebook side som kommentar på denne artikel fra Ekstra Bladet.

Læs Læger vil modstræbende deltage i drengeomskæring

Uddrag fra artiklen “Lægerne skal være til stede, når en jødisk eller en muslimsk dreng bliver omskåret, men det bliver modvilligt, lyder det fra Lægeforeningen. Spørgsmålet er kommet på banen, efter at Sundhedsstyrelsen har lavet en ny vejledning, der gør, at omskæring af religiøse grunde fortsat er muligt.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100 om året

Dermed kan ritualet fortsætte som hidtil. Tidligere har flere læger tordnet imod det, men Lægeforeningen er imod, at omskæring foretages uden for hospitalet og over hovedet på børnene, men vil ikke sætte sig imod ritualet, lyder det.

– Hvis du har nogen, der meget stærkt mener, at det rigtige er at blive omskåret, så nytter det ikke at stille sig imod, for så optrapper man konflikten. Det tjener intet mål.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.