Omskæringsdebatten i Danmark set med New Zealandske øjne

I Intact Denmark får vi ofte henvendelser fra studerende, der gerne vil lave projekter om især drengeomskæring. Vi har efterhånden talt med mange folkeskole- og gymnasieelever om emnet, simpelthen fordi vi finder det vitalt, at børn og unge er godt oplyst, og fordi vi hver gang bliver klogere på formidling. Det sætter vi pris på.

Ind i mellem bliver vi også kontaktet af universistetsstuderende, de forespørgsler ender i sagens natur ofte med projekter af meget høj standard.

Dokumentaren Denmark’s Circumcision Debate er netop sådan et universitetprojekt. Det er lavet af studerende fra New Zealand og Belgien i forbindelse med et studieophold på Århus Universitet. Det er lavet på ganske få dage og alligevel har de fået nogle interviews af høj klasse i kassen.  Meget imponerende. Bemærk især interviewet med Svend Ravn, der har deltaget meget i den danske omskæringsdebat. Han har blandt andet skrevet kommentaren Omskæring er en forbrydelse. Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark er også interviewet til dokumentaren.

Den unge mor, der er med i udsendelsen gør efter Intact Denmarks mening det helt rigtige. Hun og hendes partner vil lade deres søn forblive intakt, indtil han bliver gammel nok til selv at træffe en oplyst beslutning og evt. lade sig omskære af egen drift. Det har vi stor respekt for.

Heldigvis kan Danmarks egne studerende også være med. I 2013 lavede 3 studerende fra Københavns Universitet den virkeligt flotte dokumentar Circumcision – a Child’s Choice. En af de studerende, der producerede den var Aein Amripour, der få måneder tidligere var aktiv omskæringsfortaler.

Det han lærte under produktionenen af  dokumentaren ændrede imidlertid hans holdning, og kort tid senere stod han frem i MetroExpress og erklærede, at han ikke vil tvangsomskære sine egne sønner. En stor og modig beslutning. Nyd de gode interviews med Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom, overrabbiner Bent Lexner og den uafhængige forsker, overlæge og adj. professor Morten Frisch.

God fornøjelse!

(Den New Zealandske dokumentarer er desværre ikke tekstet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.