Amputationer og dødsfald som følge af omskæring i Sydafrika

Skærmbillede 2014-04-01 kl. 18.28.12I Sydafrika omskæres traditionelt i sommersæsonen, dvs. fra august/september og 5-6 måneder frem. For os, der følger nyhederne om omskæring på verdensplan betyder det, at vi i august begynder at ruste os til nye rapporter om dødsfald, amputationer og voldelige overgreb forbundet med ritualerne.

Alvorlige infektioner, helt og delvis amputation af penishovedet eller penis og sommetider dødsfald er hyppige komplikationer af indgrebene, der betragtes som manddomsritualer i flere Sydafrikanske kulturer bla. hos Xhosa-stammen som Nelsom Mandela tilhørte.

Mandela beskrev i sin erindringsbog Vejen til frihed smerten ved indgrebet som ‘en ild, der skød gennem mine årer’. I denne artikel fra Mailonline fortælles mere om indgrebets udbredelse og nogle af de mange dødsfald og alvorlige skader, der har medført krav om forbud. Artiklen er hurtigt læst og illustreret med en serie meget smukke billeder fra en omskæringsceremoni.

Lægen Dingeman Rijken fra Holland har dokumenteret en række af skaderne som følge af omskæringsceremonier i Sydafrika og samlet informationen på webistet ulwaluko.co.za. En del af dokumentationen består af en samling meget voldsomme billeder af unge mænd, hvis kønsdele er voldsomt inficerede, har koldbrand, er blevet delvist inficerede etc.

Det lyder næsten utroligt, når man fortæller, at mennesker, der står frem og taler om konsekvenserne af traditionen, kan blive udsat for voldelige overgreb, men det var desværre virkeligheden for en ung mand på 20 år, der fortalte om hvordan indgrebet har kostet ham hele hans penis. Han blev gennemtæsket af 3 personer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.