Første retssag om kvindeomskæring i England

Skærmbillede 2014-03-21 kl. 15.22.06England indførte forbud mod feminin kønslemlæstelse (altså omskæring af piger og kvinder) i 1985, men det har aldrig ført til en retssag før nu.

I 2003 blev straframmen for feminin kønslemlæstelse hævet fra 5 til 14 års fængsel

I den konkrete sag, der kommer for retten d. 15. apil 2014 er to mænd blevet sigtet for at have udført indgrebet på en kvinde i forbindelse med fødsel.

De sigtede er lægen Dr. Dhanoun Dharmasena og Hasan Mohamed. Sidstnævnte er ikke læge, men har angiveligt hjulpet under indgrebet.

Intact Denmark er ikke bekendte med sagens detaljer. Men antager, at der er tale om et tilfælde af såkaldt re-infibulering.

LÆS OGSÅ First Female Genital Mutilation Charges In UK
LÆS OGSÅ  FGM: UK’s first female genital mutilation prosecutions announced
LÆS OGSÅ Doctor becomes first person in Britain charged with performing a Female Genital Mutilation procedure

Den mest invasive form for kønslemlæstelse af piger og kvinder kaldes infibulation eller infibulering. Den indebærer normalt fjernelse af både indre og ydre kønslæber samt klitoris. Ydermere udskrabes og sammensys pigernes skede, for på denne måde at sikre, der jomfrudom.

I forbindelse med graviditet og fødsel kan det være nødvendigt at sy kvinden sammen igen, da fødslen ofte gør skade på skedeindgangen. Re-infibulering indebærer at sammensyningen efter fødslen er mere omfattende end nødvendigt.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100 om året

I Danmark er re-infibulation ikke forbudt. Ved debatten i medierne sommeren 2013 kom det frem at enkelte hospitaler udfører indgrebet, såfremt de bliver bedt om det, men ingen konkrete sager så dagens lys.

Skærmbillede 2014-03-21 kl. 15.15.36

LÆS OGSÅ Re-infibulering = kønslemlæstelse af kvinder på danske hospitaler
LÆS OGSÅ Pressemeddelelse – PIGEOMSKÆRINGLÆS OGSÅ Første retssag i Egypten vedr. omskæring af en pige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.