Naser Khader om drengeomskæring: Ikke relevant længere

Naser Khader har været så venlig at dele sin holdning til drengeomskæring med Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark i et eksklusivt interview.

Han fortæller, at det er vigtigt at islam er en dynamisk størrelse, der skal forholde sig til den samtid, som religionen er en del af. Omskæring har formentlig haft sin berettigelse af hygiejniske årsager før i tiden, mener han, men nu er det på tide at forlade traditionen; drengeomskæring bør ophøre.

Naser Khaders egen søn Hannibal er ikke omskåret. Den beslutning har Hannibals mor forfatter og jurist Bente Dalsbæk fortalt om i debatbogen Med eller uden skræl?, der afdækker traditionen via interviews med en rabbiner, en imam, en læge og en flere forældre, der har haft spørgsmålet om omskæring inde på livet.

Bogen er meget læsværdig og vi anvender den flittigt som opslagsværk og inspiration i Intact Denmark.

Video, lyd og klipning: Lars Peter Bærendsen