Omskæring: At elske den man lemlæster

1622537_10203157830563979_1536372153_o 1799905_10203161710900985_1914788699_o 1921130_10203157828563929_609679309_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Der bliver skrevet så meget om omskæring  medierne, at vi slet ikke kan nå at følge med. Her er 3 små klip fra ugen, der gik.

Digteren Kristian Leth udtalte i artiklen Kristian Leth: Hvis verden ikke er mystisk, forstår jeg den ikke d. 4. marts 2014 til Kristeligt Dagblad, at mange jødiske mænd mener, at det er “glædeligt” at være omskåret og hævdede at flere nok ville stå, frem såfremt det ikke var tilfældet.

Til det svarede Kjeld Koplev i Politiken d. 5. marts at “den argumentation er forfejlet. Sex, og især mænds problemer med sex, er fortsat for flovt for mænd at tale om. Og omskæring giver altså voksne mænd problemer med sex. Så hvis Kristian Leth sidder og venter på jødiske mænds sexbekendelser, kommer han til at vente længe. Men det ændrer ikke noget ved, at en omskæring af en otte dage gammel dreng er en lemlæstelse og en skændsel, der bør stoppes.”

Ikke desto mindre er Kjeld Koplev en af de modige mænd med jødisk baggrund, der selv er stået frem og har talt omskæringsritualet midt imod både i kronikken Omskåret studievært: Det er ren tortur, Politiken d. 18. juli 2012 og i tv-programmer.

Andre modige mænd med jødisk baggrund, der sagligt og sobert har vendt sig mod ritualet er Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom og suppleant i bestyrelsen Mikael Aktor, der er lektor i religionsvidenskab.

Stærkest af alt er formentlig Sket i ugens stærke overskrift At elske den man lemlæster (som i internetversionen blev til Da jordbær-Lars blev pløkket. Den oprindelige titel var måske for stærk?) illustreret af Roald Als. Netop den italesætter hele den grundlæggende problematik.

Sagen er jo, at alle forældre handler i kærlighed og omsorg til deres børn. Desværre har tusinde års tradition skabt en kulturel blindhed, der gør at forældre tilvælger omskæring på trods af, at vi nu ved, at indgrebet indebærer væsentlige risici og oven i købet også er meget smertefuldt, når det udføres på de spæde børn, der ikke kan bedøves.

Se også Dr2 undersøger: Omskåret mod sin vilje om Leo Milgrom

Læs også Kan du give mig min forhud tilbage? af Leo Milgrom

Læs også Anna Mee Allerslevs skræmmende dårlige argumentation om drengeomskæring af Mikael Aktor

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK  – det koster kun kr. 100 om året

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.