Pensioneret overlæge om omskæring: Jeg er rystet over Sundhedsstyrelsens vejledning

Overlæge og adj. professor Morten Frisch skriver i dag på sin Facebook-profil

KOLLEGIAL STØTTEERKLÆRING TIL KRITIK AF SUNDHEDSSTYRELSEN

Jørn Rosborg - omskæringPensioneret overlæge Jørn Rosborg har i dag sendt følgende brev til Sundhedsstyrelsen:

Jeg er pensioneret overlæge, har igennem det sidste års tid interesseret mig ganske meget for rituel omskæring af nyfødte drengebørn og har derfor læst en lang række videnskabelige (og – desværre – pseudovidenskabelige) artikler om emnet, har også søgt i religiøs og juridisk litteratur. Jeg har også skrevet en række indlæg i aviser om emnet.
Oprindelig betragtede jeg ikke emnet som noget særlig væsentligt, men jo mere jeg fordybede mig i emnet, jo mere gik det op for mig, hvor forfærdeligt det er at udføre et sådant indgreb uden medicinsk indikation.
Jeg er rystet over Sundhedsstyrelsen vejledning – og revision heraf, over jeres bagatellisering af komplikationer.
I kan umuligt have sat jer ordentlig ind i sagen. Er det ikke det sundhedsfaglige alene, der skal afgøre jeres indstilling? Eller skal I virkelig primært tage hensyn til 3700 år gamle skrifter forfattet af mennesker uden moderne medicinsk sagkundskab? Er I en SUNDHEDSstyrelse eller er I en RELIGIONSfølgestyrelse?
Jeg har i går læst Morten Frisch´ kronik i Politiken og kan helt og aldeles tilslutte mig hans synspunkter.
Jeg har tidligere altid betragtet det som en spøg, når Sundhedsstyrelsen omtaltes som Sundhedsforstyrrelsen, men nu fatter jeg den dybere mening med dette navn.
Jeg håber, at I i fremtiden kan agere på en måde, så jeg atter kan have respekt for jer.

Med venlig hilsen

Jørn Rosborg
Straussvej 57
9200 Aalborg SV

 

LÆS OGSÅ Sundhedsstyrelsens opfattelse af etik er milvidt fra lægestandens

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100,- om året

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.