Nima Zamani Debatten med Clement Grænser for religion, omskæring

Kære forældre – hvor er min forhud?

Kære forældre - hvor er min forhud? Kronik af Nima Zamani. Illustreret med satiretegning om omskæring/omskærelse

“Det lader til jeg slipper for komplikationer, men hvorfor overhovedet skabe risikoen for komplikationer? Jeg kan ikke bestemme over folks suveræne subjektive mentalitet, men jeg opfordrer til ikke at omskære jeres børn.

I den moderne verden, som jeg tager stilling til, er jeg sikker på man kan være jøde med forhud og muslim med forhud – specielt taget i betragtning, at omskæring ikke er foreskrevet i islam.”

Skriver den 25-årige jurastuderende Nima Zamani i dag indlægget Kære forældre – hvor er min forhud? i Politiken.

Nima Zamanis indlæg har nogle påfaldende lighedspunkter med den gribende kronik af Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom, som Poltiken bragte d. 28. juli 2012 Kan du give mig min forhud tilbage?

Leo Milgroms spørgsmål var rettet til overrabbiner Bent Lexner, der aldrig svarede, siden fik Leo dog lejlighed til at drøfte spørgsmålet grundigt med sin mor. Det stærke møde er skildret i udsendelsen DR2 Undersøger: Omskåret mod sin vilje.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 200 pr. år.

Se også Nima Zamani i Debatten med Clement Grænser for religion, omskæring, hvor han debatterer Intact Denmarks borgerforslag om indførelse af 18 års aldersgrænse for omskæring sammen med bl.a. forkvinde for Intact Denmark, Lena Nyhus, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, minister Inger Støjberg, partileder Stig Grenov, debattør Anders Stjernholm, folketingsmedlem Naser Khader og andre.