Debatindlæg: Vejledning i lemlæstelse af børn

NewbornI debatindlægget Vejledning i lemlæstelse af børn bragt i Politiken 4. marts 2014 skriver den uafhængige forsker, overlæge og professor Morten Frisch bl.a.:

En dreng, der omskæres uden medicinsk indikation, er per definition ikke syg, før et kirurgisk indgreb på hans kønsorgan gør ham til en blødende og grædende patient, der har fået et uudsletteligt mærke på sin krop, og også risikerer at få det på sin sjæl og seksualitet, sådan som flere omskårne mænd, der har blandet sig i debatten, har fortalt.

Hvad politikerne ikke ved, er, at Sundhedsstyrelsen simpelthen ikke tog den vigtige opgave med ’Notat om omskæring af drenge’ seriøst. Det burde have været et autoritativt, sundhedsfagligt referenceværk. Men det er det ikke. Det blev udarbejdet på rekordtid i foråret 2013 af en ung læge og en tilsynschef, der begge var uden nævneværdige forudsætninger for at beskæftige sig med emnet.

Kritikken af Sundhedsstyrelsen er helt berettiget og bør i den grad tages alvorligt af Folketinget.

Intact Denmark har også tidligere været fremme med skarp kritik af Sundhedsstyrelsen. Det fremgår af indlægget  Sundhedsstyrelsens opfattelse af etik er milevidt fra lægernes bragt i Folkets Avis.

LÆS OGSÅ:

“Rigtig mange mænd er omskåret og det er jo ikke fordi der har rejst sig en folkebevægelse”

Kommentar til Sundhedsstyrelsens notat “Omskæring af drenge”

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.