Jakob Engel-Schmidt, folketingsmedlem for Venstre, skifter holdning til drengeomskæring

Jakob Engel-Schmidt - drengeomskæring

Endnu en politiker har valgt at tage udgangspunkt i barnets tarv, når det drejer sig om drengeomskæring.

I forbindelse med en Facebookdebat arrangeret af Agora skrev Jakob Engel-Schmidt, folketingsmedlem for Venstre, i dag følgende:

“Jeg har tidligere har den overordnede overbevisning, at omskæring af drengebørn var op til forældrene. Det mener jeg ikke længere. De seneste ugers debat, hvor bla. InAct Danmark og andre har sat et stærkt videnskabeligt fokus på sagen og de store sociale og personlige omkostninger for de omskårne voksne, har fuldstændigt ændret min holdning. Jeg mener derfor, det er relevant at diskutere en generelt kirurgisk aldersgrænse på 18 år for alle indgreb, der ikke er medicinsk begrundede. Hensynet til det enkelte menneske og retten til bestemmelse over egen krop kommer før religiøse hensyn.

Mvh
Jakob”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.