Skal man kunne stille op for dit parti, hvis man går ind for børneomskæring – MED AFSTEMNING

Ulf LindowFormand for Radikale Venstre i Faxe, rejser et stort spørgsmål med vidtrækkende konsekvenser på Radikale.net i dag. Han spørger Kan politiske partier acceptere tillidsfolk, der vil holde fast i forældres ret til at skære i deres pigers og drenges kønsorganer?

Jeg er nået frem til at mene, at Radikale Venstre ikke i længden kan holde til at have tillidsfolk eller kandidater, der går ind for forældres ret til at lade deres drenge omskære.
Dette kan for mange gode radikale se ud som et voldsomt bombastisk synspunkt, og min begrundelse kræver lidt læsning. Det har været en lang proces for mig at nå til et standpunkt med så alvorlige konsekvenser – jeg taler jo om diskvalificering af i øvrigt gode folk, der har (eller aspirerer til) tillidsposter og poster som folkevalgte.
Vi har konkrete, aktuelle sager om spørgsmålet i flere partier. Bl.a. har de konservative på Fyn afvist en erklæret omskæringstilhænger. Men det handler også om Radikale Venstre.

Læs hele indlægget her.

Fra Intact Denmarks side interesserer det os meget, hvor afgørende spørgsmålet om omskæring af børn er for dig.

I denne lille uformelle undersøgelse interesserer vi os dog kun for din holdning til politikere, der går ind for omskæring af drengebørn.

Måske har du det sådan, at omskæring er vigtigt men ikke afgørende for, hvor du sætter din stemme. Du kan med andre ord sagtens stemme på en person, der mener, at det er i orden at omskære drengebørn. Måske mener du at omskæring er så vigtigt for dig, at det helt ubetinget er afgørende for om en politiker kan modtage din stemme. Måske er din holdning sådan lige midt i mellem.

(Undersøgelsen er uformel. Du begrænses fra at stemme mere end én gang ved hjælp af en cookie. Spørgsmålene vises i tilfældig rækkefølge for hver bruger på siden.)