Radio24syv – Selskabet: Drengeomskæring på dagsordnen

Radio24syv - SelskabetI dag, lørdag d. 15. februar 2014, havde morgenprogrammet Selskabet på Radio24syv bl.a. drengeomskæring på dagsordnen. Værterne Ditte Okman og Karen Straarup havde inviteret dennes uges hovedperson, Leo Milgrom, i studiet til en snak om omskæring og problemerne derved. I studiet var også advokat Thorkild Høyer og professor og overlæge Morten Frisch.

Programmet tog udgangspunkt i Leos situation og Morten Frisch forklarede hvad forhuden er for en størrelse og hvorfor det er problematisk at fjerne den. Thorkild Høyer kom med sin juridiske vurdering af overgrebet i forhold til den nuværende lovgivning og den praksis – eller mangel på samme – der er i dag omkring omskæring af drengebørn.

Indslaget fungerede rigtig godt, både som begynderintroduktion og som lægefaglig og juridisk uddybning af den problemstilling, vi står over for. Det kom der en god saglig og informativ debat ud af som helt klart er et positivt bidrag til den offentlige debat, der kører for tiden.

Udsendelsen kan høres her: http://arkiv.radio24syv.dk/video/9366544/selskabet-0805-uge-7-2014-2 og indslaget starter 21 minutter inde i programmet.

– Martin Lysdahl, Intact Denmark

3 kommentarer til “Radio24syv – Selskabet: Drengeomskæring på dagsordnen

 1. Hej Lena

  Jeg er meget enig med dig i din holdning vedr. fremstillingen af ADHD (og ADD), men kan desværre ikke love dig at Selskabet læser med her hos Intact Denmark – Forening mod børneomskæring.

  Venligst

  Lena Nyhus, forkvinde

 2. Jeg kan ikke finde en mailadresse til selskabet d.d. så derfor min kommentar her:
  Jeg er meget ked af at I omtaler og udtaler jer om ADHD uden at vide noget om det. Kurt Strand fortæller om sin egen skoletid, som matcher min, og der var der tydelige rammer om undervisningen, man vidste hvem man skulle have, hvad man skulle lave, hvor man var kommet til i bogen, hvad næste trin var, og hvem vi sad ved siden af, rammer, rammer rammer og struktur struktur struktur, alt sammen forudsætninger for at mennesker med bl.a. ADHD kan udfolde deres potentiale. Børn/voksne med ADHD er ikke urolige, larmende osv. det er mennesker som ikke har den tilstrækkelige struktur og forudsigelighed, det løses ikke ved ekstra resourcer i klasserne, men kun ved at undervisningens rammer er tilstrækkelige!
  ØV pas på med at slynge om jer med diagnoser og lign. som ikke ikke kender tilstrækkeligt, det er benzin på det bål, som fortæller mennesker med denne og lig. diagnoser bare skal tage sig sammen, og i gamle dage fandtes det ikke, ” i min skoletid…”
  ØV ØV ØV
  Kærlig hilsen
  Lena Faurschou

 3. jeg skal minde om, at den jødiske Gud, Jahve, beordrede Abraham til at blive omsksåret og få alle drengebørn i slægterne efter omskåret. Sagen er, at i 1. Mosebog kan man læse den despotiske Gud, som fortæller, at er der en “mand, hvis køde ikke er omskåret”, så skal han udstødes af fællesskabet og “fortabe sin sjæl”.
  Det er ikke let at bryde traditionen og holde op med at skære og klippe i drengebabyer, hvis man er beton-troende, og frygter at fortabe sin sjæl mg blive udstødt. (Bandlyst)
  Der siges også et sted i en Mosebog, at den mand, som “søger ned under navlen med hænderne”, fortjener at få dem hugget af. WOW!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.