Radio24syv – Selskabet: Drengeomskæring på dagsordnen

Radio24syv - SelskabetI dag, lørdag d. 15. februar 2014, havde morgenprogrammet Selskabet på Radio24syv bl.a. drengeomskæring på dagsordnen. Værterne Ditte Okman og Karen Straarup havde inviteret dennes uges hovedperson, Leo Milgrom, i studiet til en snak om omskæring og problemerne derved. I studiet var også advokat Thorkild Høyer og professor og overlæge Morten Frisch.

Programmet tog udgangspunkt i Leos situation og Morten Frisch forklarede hvad forhuden er for en størrelse og hvorfor det er problematisk at fjerne den. Thorkild Høyer kom med sin juridiske vurdering af overgrebet i forhold til den nuværende lovgivning og den praksis – eller mangel på samme – der er i dag omkring omskæring af drengebørn.

Indslaget fungerede rigtig godt, både som begynderintroduktion og som lægefaglig og juridisk uddybning af den problemstilling, vi står over for. Det kom der en god saglig og informativ debat ud af som helt klart er et positivt bidrag til den offentlige debat, der kører for tiden.

Udsendelsen kan høres her: http://arkiv.radio24syv.dk/video/9366544/selskabet-0805-uge-7-2014-2 og indslaget starter 21 minutter inde i programmet.

– Martin Lysdahl, Intact Denmark