Ingen gulerødder er kommet til skade under produktionen…

Ingen gulerødder er kommet til skade under produktionen af filmen om guleroden Oliver – heldigvis.

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 om året.

Anderledes ser det ud ude i den virkelige verden, hvor raske børn ikke kan sige nej til omskæring. Indgrebet er helt unødvendigt og så fjerner det halvdelen af hudoverfladen på penis og mindst halvdelen af følelegemerne. Det er et stort indgreb, der har en høj komplikationsrate.

Intact Denmark arbejder for en aldersgrænse for drengeomskæring, så ingen raske børn bliver udsat for indgrebet. Vi mener at voksne skal kunne tilvælge omskæring, når de er personligt myndige og velinformerede om konsekvenser og risici.

Filmen Oliver the Carrot er skabt af Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom i samarbejde med Steffen Kjærulff og Charly Ngigi.

6 kommentarer til “Ingen gulerødder er kommet til skade under produktionen…

 1. Set fra Finn Schwartz og Mosaisk Troessamfunds side må han nok betragtes som en rigtig jøde og i deres øjne formentlig den mest kompetente repræsentant for deres organisation.

  Som repræsentant for Mosaisk er Finn Schwartz at betragte som ortodoks jøde. Der er mig bekendt kun én ultra-ortodoks familie i Danmark, de er udsendt for at missionere og står vist ret alene med netop deres tro. Dermed er Finn Schwartz eller Bent Lexner de mest oplagte til opgaven.

  Med begrebet traditionelle mener jeg mennesker med jødisk baggrund, der tillægger omskæringstraditionen værdi. Jeg undgik bevidst at anvende begreberne reform, konservativ, ortodoks, ultra-ortodoks etc., da de refererer til en specifik retning indenfor trossystemet, hvilket ikke var min hensigt.

  Adskillige jøder har været fremme i debatten både troende og ikke-troende, for og imod omskæring.

  Meget færre med muslimsk baggrund er stået frem. Vi har en del muslimske kritikere af omskæring med os, men ganske få fortalere med muslimsk baggrund er stået frem. En af de få er Fathi El-Abed fra Palæstinensisk Foreningen, en anden er Dahir Jama Roobleh, der vist er medlem af konservative på Fyn.

  Vi tager gerne debatten med alle og enhver, der måtte ønske det, uanset deres kulturelle baggrund eller religiøse overbevisninger. Vi finder det nemlig rigtigt vigtigt at tage dialogen.

  Optagelserne hos Mosaisk Troessamfund var meget længere end det viste, derfor fremgår det ikke, at jeg flere gange undervejs foreslog, at vi kunne tage debatten hos dem i deres egne fine lokaler. Det var der ikke stemning for.

  Sidste år har jeg flere gange ringet til Muslimernes Fællesråd for at etablere dialog, dog uden at få kontakt, nu forstår jeg, at de vist har mellem talsmænd i en periode, så det er muligvis derfor.

  Og du har ret, jeg taler naturligvis altid om omskæring af børn under 18 år. Vi har intet imod at personligt myndige velinformerede voksne, der forstår konsekvenser og risici, tilvælger kropsmodifikationer.

  – Lena

 2. Hej Lena

  Jeg vil prøve ikke at tilsmudse personer, selv om nedenstående måske kommer ilt at lyde sådan.
  Hvis Finn SchwaRtz vil blive ked af det, er det vel hans egen sag. Når han ikke formår at belyse sagen fra en anden side, er relativ ignorant mht. selve det han vel officielt repræsenterer, jødedommen, laver dårlige jokes som kun han syntes er morsomme og afslutter på helt grelt vis, ja så mener jeg at det er en inkompetent person.
  Benjamin kom med en i mine øjne langt bedre (re)præsentation, idet han sagde hvordan tingene var, men stadigvæk hvis I (eller andre) betragter enten/både ham og Leos mor som “traditionelle jøder” er kæden efter min mening hoppet af. Begge har ingen dybere viden eller praktisering af jødedommen, idet jeg ikke ville betragte “kultur jøder” som traditionelle (disse er et trin under reforme, som i Danmark heller ikke har den store viden eller praktisering), med mindre der er sket kæmpe ændringer de sidste ca. 20 år.
  Ok det er nok givet at der er få religiøse jøder i Danmark, selv konservative for ikke at tale om de ortodokse, og at finde nogle blandt disse som rent faktisk ville være villige til at deltage i en debat er nok endnu sværere.
  Derfor mener jeg at programmet er drejet, idet den modsatte side ikke rigtigt er repræsenteret, men måske nok til lille Danmark?
  Jeg går ud fra du mener børne-omskæring og ikke omskæring på voksne?

  Har I også haft debatten fra et muslims synspunkt?
  mvh

 3. Hej CAR

  Jeg tillader mig at svare på Leos vegne.

  Finn Schwatz, som jeg havde samtale med i udsendelsen, er fomand for Mosaisk Troessamfund.

  Jeg tror, at han vil være ked af at blive betragtet som værende ikke “rigtig/kompetent”.

  Ydermere repræsenterede Benjamin Krasnik og Leos mor de traditionelle overbevisninger i det jødiske miljø.

  Da historien var centreret om Leos oplevelser, har den naturligvis en vinkel, som gør det meget vigtigt at give de modsatte synspunkter plads også.

  Der var været en række debatarrangementer og avisartikler med plads til præsentation af begge synspunkter.

  Vi håber at se endnu flere programmer, der afdækker emnet grundigt. Det er vores overbevisning, at enhver der sætter sig grundigt ind i hvad en omskæring egentlig indebærer, vil være imod indgrebet.

  Venligst

  Lena nyhus, forkvinde

  P.S.: Jeg sørger naturligvis for, at Leo ser din hilsen. 🙂

 4. hmm “interessant” program på DR2. Det er bare synd at der ikke var en rigtig/kompetent person fra Mosaiske med. Måske dette er sket i tidligere debatter som jeg har misset?
  Dog var selve programmet/oplysningerne en smule drejet, men det er vel tilfældet ved et hvert TV program.
  Sjovt at se at nogle folk næsten ikke har ændret sig, selv efter snart 17 år. Tillykke med fødselsdagen forresten.

 5. Hej Hans

  Vi er ikke bange for at sige, at vi er nået enormt langt det ene år, som vi har været i gang.

  Vi har været i kontakt med næsten alle folketingsmedlemmer og har siden januar 2013 haft langt over 300 artikler og TV/radioindslag i medierne.

  Der er blevet vedtaget resolutioner i Radikale og Venstres Ungdom og lægeforeningerne og børneretsorganisationerne er på banen. Det er simpelthen Fantastisk!

  Til gengæld er vi elendige til administration. Virkelig elendige.

  Det er vi ved at rette op på, så du bør modtage en mail fra os indenfor en måneds tid.

  Skulle du have lyst til at arbejde aktivt for foreningen f.eks. med nogle praktiske opgaver hist og pist, så tager vi imod med kyshånd!

  Tusind tak for opbakningen.

  Stor hilsen

  – Lena

 6. Hej Lena har i tirsdags forsøgt at blive medlem af foreningen. Har ikke hørt fra jer med besked om hvor jeg evt. Kan indbetale de 100,00. Jeg syntes at det er et kæmpe og prisværdigt arbejde I gør for at hjælpe kommende generationer af spædbørn for at undgå at blive udsat for dét overgreb, som man stadig accepterer blandt myndigheder og mange politikere her i Danmark. Skuffende at vi stadig ikke er nået længere her i Danmark og vi skriver 2014.
  Med venlig hilsen Hans Andersen

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.