Mor dømt til at omskære sin søn: Statsadvokaten går ind i sagen

Photo Credit: Remek T via Compfight cc
Photo Credit: Remek T via Compfight cc

Nogen af jer kender måske sagen om Elinor, den israelske mor som blev dømt af en religiøs domstol til at lade sin søn omskære. En dom som skete på foranledning af barnets far under deres skilsmisseretssag. Elinor blev dømt til at betale hvad der svarer til $142 i bøde pr. dag hun undlod at følge rettens ordre om at omskære sin søn. Dommen blev stadfæstet af den religiøse appeldomstol og sagen er nu endt i den israelske højesteret som skal tage stilling til den. I den forbindelse har den israelske statsadvokat, Yehuda Weinstein, henvendt sig til højesteret og meddelt dem, at han mener, den religiøse domstol overskred sine beføjelser, da den dømte Elinor til at omskære sin søn og at de med dommen i øvrigt ikke havde drengens bedste interesse for øje. Derfor har han anbefalet højesteret at omstøde dommen. Religiøse domstole i Israel skal normalt kun tage sig af spørgsmål relateret til ægteskab og skilsmisse og da omskæringen af sønnen er et medicinsk anliggende, bør spørgsmålet være op til en anden retsinstans, nemlig en civildomstol, der normalt tager sig af den slags. Weinstein afviser desværre påstanden om at ingen domstol overhovedet har ret til at dømme forældre til at omskære deres sønner.

Stadfæstes dommen af højesteret, vil det være et tilbageslag for religionsfriheden i Israel og kan i værste fald udløse spændinger mellem sekulære israelere og ortodokse jøder. Men med statsadvokatens henvendelse, kunne man dog godt se noget lys for enden af tunnellen for Elinor og hendes søn og Intact Denmark håber naturligvis på, at højesteret omstøder dommen og drengens forhud får sin frihed tilbage.

Læs artiklen her: http://www.haaretz.com/news/national/.premium-1.573756

Ønsker du at støtte Intact Denmarks arbejde for børns rettigheder og indførelsen af en aldersgrænse for omskæring, se da mere her: Bliv medlem.

– Martin Lysdahl, Intact Denmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.