SÅ HØR DOG EFTER! Suzanne Bjerrehuus om drengeomskæring

1622732_10202559537862938_632488264_nSå hør dog efter! skriver jurist, forfatter og debattør Suzanne Bjerrehuus i dagens udgave af Ekstrabladet og fortsætter….

OMSIDER HAR JEG set lyset. Det har holdt hårdt. Omskæring af småpiger har jeg altid taget kraftigt afstand fra. Jeg kan nærmest mærke smerten mellem mine ben, når der tales om det.

Har lige set et hjerteskærende foto af en lille pige. Hun ligger på jorden, og et kobbel kvinder forcerer hendes ben fra hinanden. En af dem har et barberblad i hånden.
For altid har hun lemlæstet et fuldendt, lille menneskebarn.

En lille, skrigende pige uden skamlæber og klitoris i en sø af blod og urin. Jeg er så glad for, at her i Danmark straffes forældre hårdt, dersom de vover at gøre dette mod deres pigebørn.

Når det kommer til drengebørn, har jeg altid været i tvivl. Skal man forbyde omskæring? Skal forældre straffes for at få en professionel til at skære forhuden af deres sønner? Der har været så mange mænd ude at forsvare denne skik. Det ville være jødeforfølgelse.

Og mænd, som selv var omskåret, ønskede det samme for deres drengebørn. Der var renlighedsforsvaret og kvinder, som spøgte med, at det var lækrere at give blowjob til en omskåret.

>> Lær mere om drengeomskæring i indlægget Fingrene fra Adams tisser

Flere gange har jeg tøvet med at tage afstand fra omskæring af sønner. Forestillede mig, at det kun var et lille indgreb, som ikke gjorde ondt.

Hvor har jeg været uvidende og ignorant.

I dag har jeg fået mit wake up-call.

Ingen tvivl i mit sind: Omskæring af små drenge skal også kriminaliseres.

På min fb-side havnede en lille video.

Jeg er endnu ikke kommet mig over optagelserne af en baby fastspændt i en dertil designet form på et hospital. Man ser, hvordan den lille penis penslet med jod stikker op af den grønne kirurgiske dug. Man ser, hvordan forhuden løsnes med en skalpel. Og babyens fortrukne, skrigende lille ansigt.

Sean Fergus var manden, som brød tavsheden om omskæring af drengebørn.

Han er selv omskåret og har altid sagt, at det skulle hans eventuelle sønner også. Lige indtil han hørte den grusomme lyd fra babyens fortrukne ansigt.

Babyens skrig, mens han blev omskåret, var som intet andet, jeg har hørt’, siger han i videoen. Skrigene gav mindelser om hans egen omskæring. Det var hans egen rædsel, hans egne skrig og smerte fra dengang, han omsider kunne sætte ord på. Og han forstod, at det ar, han havde på sin penis, stammede fra hans egen omskæring.

Hver eneste mand, der som Sean ubevidst håndterer oplevelsen ved blindt at forsvare indgrebet og dermed påtvinger sine egne sønner det, er én for meget.

Omskæring af børn er uanset køn en voldshandling, en mishandling, et overgreb, som vi må beskytte dem imod.

Vi må sikre børns rettigheder til kropslig integritet. Det er legemsbeskadigelse at skære i et rask barns krop.

Man må ikke klippe i et barns tissemand.

Når man er fyldt 18 år, så kan man selv bestemme.

I dag kl. 21 på DR2 sendes programmet ‘ DR2 undersøger: Omskåret mod sin vilje’.

Håber det rykker nogle holdninger.

Og forhåbentlig vågner vores politikere op og ligestiller piger og drenge, når det gælder beskyttelse mod omskæring.

Jeg kan nærmest mærke smerten mellem mine ben, når der tales om det.

>> DR2 udsendelsen handler om Leo Milgroms, næstformand i Intact Denmark, læs hans åbne brev til overrabbiner Bent Lexner her.

Kronikken bringes med forfatterens tilladelse