DR2 undersøger: Omskåret mod sin vilje

Leo Milgrom, næstformand Intact Denmark - Forening mod børneomskæring Fotograf: Lars Peter Bæhrendsen lpbfoto.dk

“Er det i orden at skære i et nyfødt barn af religiøse årsager? DR2 Undersøger følger 34-årige Leo Milgrom, der er meget ked af, at han blev omskåret som barn. Han opsøger sit jødiske bagland for at få svar på, hvorfor omskæring stadig er så vigtig for religionen, og han møder sin mor for første gang i to år, for at spørge hende, hvorfor hun gik med til, at han skulle omskæres.” Sådan beskriver DR2 udsendelsen om Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom, der bringes d. 10. februar 2014 kl 21:00, så reserver tid i sofaen og zap over på DR2.

Leo har tidligere fået sat stærkt og sagligt fokus på omskæringsdebatten med sit åbne brev til overrabiner Bent Lexner “Kan du give mig min forhud tilbage?”, der blev bragt i Politiken d. 28. juli 2012.

DR2 undersøger: Omskåret mod sin vilje (Leo Milgrom)Leo fik aldrig svar på sit spørgsmål, han har ellers forsøgt flere gange siden bla. ved at spørge personligt ved en debat i februar 2013 og senest i forbindelse med denne udsendelse. Se mere om hvordan det gik, når DR2 blænder op for Leos historie.

LÆS OGSÅ: Drengeomskæring er lemlæstelse
Bliv medlem af Intact Denmark

4 kommentarer til “DR2 undersøger: Omskåret mod sin vilje

 1. Der foretages meget få drengeomskæring i den jødiske menighed i Krystalgade pt. sidste år var det vist 2, der blev gennemført.

  Anderledes ser det ud blandt muslimske familier, hvor langt flere drenge omskæres.

  Det anslås, at ca. 1.000-2.000 raske danske drenge fra omskæringskulturer omskæres hvert år.

  Det svarer dog slet ikke til indberetningerne.

  Dermed kan man frygte at:

  – estimatet er forkert
  – lægerne er for ringe til at indberette
  – drengene omskæres i udlandet (muligvis under ringe forhold)
  – drengene omskæres illegalt i Danmark

  Vi hører fra kilder i omskæringsmiljøerne, at der allerede nu foretages et stort antal illegale omskæringer hvert år, såkaldte køkkenbordsomskæringer.

  Der er altså kun meget lille risiko for at drive “drive omskæringerne under jorden”, de foregår tilsyneladende allerede i stort omfang illegalt.

  En aldersgrænse vil synliggøre problemet og gøre det muligt at sætte ind overfor de forældre, der ikke overholder dansk lovgivning af hensyn til børnenes tarv.

  Læs evt. mere her http://circumwatch.dk/omsk/index.html

  – Lena

 2. Lena N, hej
  har du overvejet dette, du har sikkert tygget drøv på dette hundreder af gange:

  kan man forestille sig, at ortodokse jøder og muslimer fortsætter med drengebaby-omskærelser, selv efter en ulovliggørelse – i al fald var forhenv. Overrabbiner Lexner var totalt upåvirkelig og arrogant og magthaverisk, mon ikke Trossamfundets “patron” ville ignorere en lov???

  Her ligger en hund begravet… hvis vi nu antager, at Overrabbineren på tale foretager omskærelse i de små hjem (og uden lægestilsyn), og at der sker komplikationer, så tør man ikke køre på hospitalet med babyen og dermed afsløre sin ulovlige aktivitet?
  Jeg kan godt komme i tvivl om lov mod drengeomskærelser under atten år, trods dét, at jeg er den argeste modstander af at skære og klippe i drengenes kønsdele.

  halløjsa

  fra Eske

 3. Hvor var det bare skønt at se, at et medlem af den jødiske race går imod den barbariske skik med at afskære kønsdelene på små børn. Når det kommer fra en der har følt det på egen krop virker det bare mange gange stærkere.
  Jeg må indrømme, at jeg fik tårer i øjnene da han fik sin gamle mor til med tårevædede øjne at indse det forkerte og det var en stor oplevelse, at hun sagde “aldrig mere…”, men betød det, at hun aldrig mere vil gøre det mod sit næste barn…eller var det en indrømmelse på hele det jødiske folks vegne. Jeg håber det sidste.
  Det var jo en oplysende og helt igennem upartisk udsendelse.
  Tak Leo og DR2 fordi I afslørede det jødiske hykleri, for som det blev sagt tydeligt af den gamle mor: ” man behøver ikke at omskære for at være jøde” ..det kan så undre mig at det ikke forbydes straks.

 4. Muslimer og til dels jøder lever stadig i stamme-samfund med “hellige” urørlige stamme-regler, stamme-overtro og frem for alt stamme-loyalitet. Overtro, handlinger og afstamning er sammenrodet i gamle ensrettende (fascistiske – !) stamme-livsfilosofier, nedskrevet i årtusinder gamle “hellige” skrifter. Vikingerne har desværre ikke efterladt sig sådanne hellige skrifter……men godt det samme: Gennem Romerriget blev den nye livs- og sameksistens-filosofi udbredt gennem de sidste 1500 år, så vi nu lever i sekulære nationalstater, hvor hverdag og overtro er adskilt. (Livsfilosofi, herunder religiøs livsfilosofi er reduceret til en søndags-hobby). Men stamme-menneskene, muslimer og jøder, baserer fortsat deres tilværelse på oldtidens stamme- og race-filosofi. Det gamle fjendskab mellem jøde-stammen og muslim-stammen giver verden enorme problemer den dag i dag. Og den muslimske stammes fjendtlige krigs-iddeologi (“religion” kaldet) er en pestilens for verden nu.
  – Alle nulevende mennesker tilhører samme menneske-race. Mange tidligere menneske-racer er uddøde. Nu er det også på tide, at stamme-tankegang og stamme-ideologier erstattes af sekulær humanistisk tænkning. Man skal ikke kunne fødes som stamme-mennesker, blive skåret i (omskåret), stamme-tatoveret og tvangsmæssig indoktrineret med stamme-tankegang, stamme-overtro. Både jødisk og muslimsk overtros-kultur baserer sig fortsat på non-sekulær stamme-tankegang. Det er oldtid….for ikke at sige stenalder-stamme-kultur. Stamme-kulturer fungerer for isolerede stammer i Amazonas og for (tidligere) kanibalistiske samfund på Borneo. Men i vores nu ellers globaliserede verden må stamme-tænkning ophører. Gamle “hellige” stamme-bøger skal ikke have lov at forhale en udvikling imod humanitær tankegang i verdens samfund. Gamle stamme-ideologier (religioner) skal ikke have lov at forpeste verden, hverken på individ- eller samfundsplan.
  Skal det vedtages i UN, at al stamme-tænkning (“hellig” religiøs tænkning) skal være underlagt de nationale love til enhver tid – eller kan vi håbe på, at verdens “hellige” mænd efterhånden opgiver deres stamme-tankegang og afgiver deres overtro på, at “højere magter” (oldtidens stamme-mænd) har patent på den eneste rigtige måde at leve som menneske på i verden?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.