Danske læger: Omskæring er lemlæstelse (BT)

Lad det være sagt med samme, så der ikke kan være den mindste tvivl; overskriften i BT d. 20. januar 2014 er misvisende (selve artiklen fejler til gengæld intet). Omskæring er ikke nødvendigvis lemlæstelse. Hvis der er medicinsk indikation – altså barnet er sygt og intet andet kan hjælpe – eller hvis der er tale om en voksen mand, som selv ønsker indgrebet, er der naturligvis ikke tale om lemlæstelse.

Skærmbillede 2014-01-20 kl. 10.16.29Det som Dansk Selskab for Almen Medicin (Forening for 2/3 af de praktiserende læger) har erklæret er: “DSAM’s bestyrelse har drøftet høringsudkastet og er enige om, at der kun må udføres omskæring, når der foreligger medicinsk indikation. Hvis der udføres omskæring uden medicinsk indikation, er der tale om lemlæstelse.”

Bliv medlem af INTACT DENMARK – Forening mod børneomskæring

BT sørger da også for at få forklaret sagens rette sammenhæng i artiklen, hvor de bla skriver “De alment praktiserende læger slår nu en tyk streg i sandet på et i mere end én forstand følsomt område: Omskæring af drenge er det samme som lemlæstelse, med mindre der er særlige medicinske grunde til det.”

I artiklen interviewes også den uafhængige forsker, adj. professor og overlæge Morten Frisch, der har forsket grundigt i emnet og på den baggrund har knoklet for at beskytte både drenge og piger mod kønslemlæstelse.

HUSK AT STEMME! Med din stemme kan du vise politikerne, at Danmarks befolkning ønsker lovgvning nu.

En kommentar til “Danske læger: Omskæring er lemlæstelse (BT)

  1. opslaget i BT er et stort skridt fremad – aktså at danbmarks dårligste avis dog giver emnet stor plads…

    det var skisme på tide, at lægerne i DK lukkede munden op
    venlig hilsen fra Eske Holm, forfatter mm

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.