Ole Birk Olesen kræver lovgivning mod drengeomskæring i 180°

“Lad os få det forbud nu. Det er forbudt at banke sine børn. Det bør ikke være tilladt at skære raske kropsdele af dem.” skriver medlem af Folketinget Ole Birk Olesen, Liberal Alliance i en netop udgivet leder på netavisen 180° omhandlende Dansk Selskab for Almen Medicins (DSAM) standpunkt vedr. drengeomskæring. DSAM har netop meldt klart ud, at “drengeomskæring uden medicinsk indikation er lemlæstelse.”

51BxcBlB

Fra Intact Denmarks side skal lyde et stort tak til Ole Birk Olesen og 180° for at tage drengenes parti. Det skal naturligvis fortsat stå enhver voksen mand frit for at tilvælge omskæring til selv uanset om årsagen er kulturel, religiøs eller æstetisk, deri ligger naturligvis hans personlige frihed.

3 kommentarer til “Ole Birk Olesen kræver lovgivning mod drengeomskæring i 180°

  1. Hvad med individets frihed til selv at vælge, om der skal amputeres dele af dets krop, eller om deres kulturelle tilhørsforhold eller forældrenes religion skal skæres ind i deres krop?

    – Lena Nyhus, forkvinde

  2. Det skuffende ved mange af Liberal Alliances folk er deres kulturløshed. Den individuelle ret og frihed bliver meningsløs, hvis ikke den udfoldes i et fællesskab, og fællesskab kræver altid respekt for kultur og forskellighed. Det er et kulturelt overgreb at forbyde omskæring ved lov ud fra en ideologi om individets ret og frihed.

  3. Det er glædeligt at Ole Birk bakker op – jeg havde såmænd ikke forventet andet fra denne gæve liberalist. Men Liberal Alliance er trods alt endnu et forholdvis ubetydeligt lille parti.

    Jeg synes at det kunne være endnu mere interessant at høre hvad Socialdemokraten Dan Jørgensen mener om dette emne, nu hvor jeg har hørt ham harcelere mod halekupering og kastration af smågrise aftenens – eller den forrige aftens tv-nyheder.

    Hvis jeg var landmand så ville jeg bede Dan Jørgensen om at stikke piben ind, så længe det stadigvæk er tilladt i Kongeriget eh, EU-provinsen Danmark at skære i små børns kønsdele.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.