Drengeomskæring uden medicinsk indikation er lemlæstelse

“DSAM’s bestyrelse har drøftet høringsudkastet og er enige om, at der kun må udføres omskæring, når der foreligger medicinsk indikation. Hvis der udføres omskæring uden medicinsk indikation, er der tale om lemlæstelse.” Så klar er konklusionen fra Dansk Selskab for Almen Medicin (en forening for praktiserende læger).

Skærmbillede 2014-01-18 kl. 14.47.03Sundhedsstyrelsen afholder netop nu en høringsrunde vedr. vejledning om drengeomskæring. Det er i den forbindelse bestyrelsen for Dansk Selskab for Almen Medicin har taget stilling til  drengeomskæring.

Bliv medlem af Intact Denmark, det koster kun kr. 100 om året.

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er naturligvis dybt taknemmelige for den klokkeklare udmelding fra landets praktiserende læger. Den er af meget stor betydning for ofre for børneomskæring, at lægerne sætter børns rettigheder i højsædet, nu mangler vi blot at Folketinget gør sit.

Børn skal naturligvis beskyttes mod unødvendig forhudsamputation, for man skærer da ikke i raske børn.

– Lena Nyhus, forkvinde

Historisk udmelding fra skandinaviske børneombudsmænd – stop drengeomskæring
Nordiske sexologer imod rituel drengeomskæring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.