Europarådet presses vedr. drengeomskæring

DU KAN GØRE EN FORSKEL

bigstock-Writing-65838Europarådets parlamentariske forsamling vedtog for nylig en resolution (PACE Resolution 1952), der bl.a. opfordrer medlemslandene til at betragte drengomskæring som et overgreb mod barnets fysiske integritet, altså en krænkelse af barnets menneskerettigheder.

Den resolution er nu udsat for voldsomt politisk pres fra bl.a. Israel, der sender i øjeblikket rundsender en delegation til Europarådets 47 medlemslande med henblik på at få resolutionen omstødt. Det kan blive en realitet. De har allerede indsamlet mange underskrifter fra medlemmer af Europarådet. Børnene kan ikke tale for sig selv, så det er åbenbart let at glemme deres tarv i denne sammenhæng.

Heldigvis kan du være med til at gøre en forskel. Send med det samme vores danske delegerede i PACE en mail med et kort personligt udsagn og link til PACE’s egen side med kommentarer fra intaktivister fra hele verden og underskriv denne underskriftsindsamling og del den med dine venner.

Udkast til brev:

Kære

Jeg er blevet opmærksom på, at PACE’s Resolution 1952, der bl.a. opfordrer til at betragte drengomskæring som et overgreb mod barnets fysiske integritet, nu er udsat for voldsomt politisk pres.

Jeg vil indtrængende opfordre dig til at kæmpe for, at der ikke ændres i resolutionen, der udgør et vigtigt skridt i retning af at indføre en nedre aldersgrænse for drengeomskæring. En sådan nedre grænse er også i overensstemmelse med intentionen i FN’s Børnekonvention og med anbefalinger fra Børnerådet, Sex og Samfund, de nordiske Børneombudsmænd og en lang række børnelæger og etikere verden over.

Omskæring af børn er et irreversibelt indgreb med varige konsekvenser og potentielle risici. Netop derfor er det eneste rigtige, at børnene – alle børn, også drenge – selv bestemmer, om de vil have det foretaget, når de er gamle nok.

Venlig hilsen…

– Bliv medlem af Intact Denmark og støt foreningens arbejde for børns rettigheder. Det koster kun kr. 100 om året.
Overlæge og adj. professor Morten Frischs åbne brev til de danske politikere

Alle de danske delegerede i Europarådet:

Mogens JENSEN
mogens.jensen@ft.dk

Michael Aastrup JENSEN
michael.aastrup@ft.dk

Pernille Vigsø BAGGE
Pernille.bagge@ft.dk

Özlem CEKIC
ozlem.cekic@ft.dk

Martin HENRIKSEN
Martin.henriksen@ft.dk

Sophie LØHDE
sophie.lohde@ft.dk

Lone LOCKLINDT
Lone.Loklindt@ft.dk

Per Stig MØLLER
Per.Stig.Moller@ft.dk

Mette REISSMANN
Mette.Reissmann@ft.dk

Nikolaj VILLUMSEN
Nikolaj.Villumsen@ft.dk

Hør Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark – Forening mod børneomskæring, fortælle om netop drengeomskæring, Europarådet, menneskerettigheder og meget mere på Radio24Syv.