Borgmester ønsker ikke at sikre børns rettigheder

bigstock-Adult-And-Child-Hand-Print-43262344

I et debatindlæg, Omskæring af drenge er ikke en forbrydelse, d. 9. oktober 2013, skriver nyligt genvalgte beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, at hun ikke ser nogen grund til et forbud mod omskæring af mindreårige drenge. Hun fremhæver Sundhedsstyrelsens notat, religionsfrihed og det faktum at forældre næppe gør noget bevidst for at skade deres børn som argumenter mod et forbud.

Kære Anna Mee Allerslev, det er meget muligt, at de medicinske grunde til et forbud er sparsomme. I et moderne hospitalsvæsen er alvorlige direkte komplikationer ved et simpelt indgreb relativt få. Men de medicinske grunde til at anbefale omskæring er ganske enkelt ikke-eksisterende

. Ikke ét eneste argument for omskæring er ikke blevet tilbagevist af den moderne lægevidenskab og hygiejnespørgsmålet er så tåbeligt som noget kan være i et samfund, hvor vi har rindende varmt vand.

Omskæringsfortalere som skulle forestille sig at vide, hvad de snakker om; amerikanske læger og diverse rabbinere, eksempelvis, er forblændet af religiøst hykleri eller af monetære interesser – i visse tilfælde begge dele. Det bygger ganske enkelt på løgn – eller i bedste fald gradbøjning af sandheden.

MEN det er alt sammen ligegyldigt, for det er slet ikke det, det handler om. Det handler om noget så simpelt som barnets ret til selv at vælge og ret til ikke at få krænket sin krop for at tilfredsstille andres behov. Tanken om, at forældre skal kunne kontrollere ethvert lille aspekt af deres barns liv, langt ind i seksualiteten, som i dette tilfælde, den er simpelthen så gammeldags, at det gør ondt.
Den engelske frase “I know what it best for my child” går igen og igen og igen, når man ser debatten internationalt. Men nej, kære forælder. Du ved hvad der er bedst for DIN EGEN selvforståelse. Ikke en døjt andet.

– Martin Lysdahl, Intact Denmark