Beretninger om omskæring

bigstock-Sad-man-Series-27253502 “Jeg blev omskåret som 7-årig,” fortæller han stille, nærmest helt følelsesforladt “samme dag som min bedste ven. Vi fejlede ikke noget.

Min mor fortalte mig bare, at vi skulle ud og købe ind. så tog hun mig hen til lægens kontor. Skubbede mig ind og gik.

Jeg blev holdt nede, mens han bedøvede mig. Jeg var bange. Da jeg vågnede, var jeg stadig bange. Senere fik jeg ondt. Frygteligt ondt. Det gjorde ondt i ugevis, måske måneder.

Da jeg blev teenager fik jeg lyst til at lege med mig selv. Jeg fik lyst til piger og til sex. Men jeg kan ikke få udløsning. Slet ikke. Ikke med mig selv og ikke med piger.

Nu har jeg opgivet. Jeg lever et sexløst liv, selvom jeg ville ønske at det var anderledes.

Ind i mellem mødes jeg med andre mænd, der ligesom jeg lever med komplikationer efter omskæring. De fleste kan godt få udløsning, hvis de kæmper for det. Nogle har andre problemer. Smerter. Arvæv. Måske en penis, der er skæv.”

Den unge mand er sidst i tyverne. Hans historie er ikke enestående, men det er ikke en historie, som mange mænd ønsker at stå frem med i offentligheden. Det er for skamfuldt. Mænd bliver målt på deres seksualitet.

Den unge mand magter ikke frustrationen ved et aseksuelt parforhold, så for nu har han også fravalgt kærligheden. Han bruger sin fritid på at prøve at forhindre, at andre børn blever udsat for det, der hændte for ham.

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er skabt for mennesker som ham. Vi lytter gerne. Vi er på hans side. Vi mener heller ikke, at rituelt betinget omskæring bør være tilladt, for man skærer da ikke i raske børn.

– Lena Nyhus, forkvinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.