Intact Denmark følger også den norske debat

ImageSiden de svenske og norske barneombudsinstitutioner sidst i september meldte klart ud til fordel for en aldersgrænse for mandlig omskæring, har debatten været livlig.

I Dagbladet ridser juristen Magnus Forsberg argumenterne mod drengeomskæring op ved at gennemgå alle de argumenter, der typisk fremføres for at bevare ritualet. Den norske barneombudskvinde Anne Lindboe  kritiserer i Aftenposten en leder i samme avis for at støtte forældrenes såkaldte ”ret” til at skære i deres nyfødte drengebørns kønsorganer og forklarer, hvorfor et samlet norsk fagmedicinsk miljø går ind for en aldersgrænse for drengeomskæring, således at det kun er mænd, der giver aktivt samtykke, der kan blive omskåret uden medicinsk grund. F.eks. skrev lederne af den norske Børnelægeforening, Helsesøstrene, Børnekirurgisk forening, Børnesygeplejeforbundet, Rådet for lægeetik og den norske barneombudskvinde en kronik i Aftenposten med en detaljeret argumentation for at forbyde ikke medicinsk begrundet omskæring af drenge under 18 år.

Religionsforskere er også gået aktivt ind i debatten. Religionshistoriker Dag Øistein Endsjø går i Aftenposten i rette med kollega Torkel Brekkes forsvar for drengeomskæring og påviser det inkonsekvente i at forbyde pigeomskæring, men ikke drengeomskæring. Dag Øistein Endsjø gennemgår også de retslige aspekter ved et forbud mod drengeomskæring i en kronik i Dagbladet, hvor han afviser, at et forbud er en indskrænkning af forældrenes religionsfrihed. Følg selv den norske debat i vores norske søstergruppe Stopp rituell omskjæring av norske barn

En kommentar til “Intact Denmark følger også den norske debat

  1. No discussion, no decision, no circumcision. Weg mit den Beschneidungsmessern. Hat der sich über die Oslo Resolution freuende Dr. Antony Lempert (Children’s basic rights to bodily integrity and to form their own beliefs, Quelle Barry Duke auf freethinker am 02.10.2013) denn gar keine Lehre aus dem Mau Mau Aufstand gezogen? Wenn wir ein antikolonial fühlendes Mädchen rufen lassen: “Ngaitana – I will circumcize myself”, dann ist das hundertprozentige genitale Selbstbestimmung nach dem Grundatz: Let girls decide for themselves whether or not they want to be circumcised, nur das Geschlechtsorgan ist anschließend für immer kaputt. Der voreilig als Intaktivist gehandelte Sprecher des UK Secular Medical Forum (SMF) Dr. Lempert toleriert das freiwillige Beschneiden für völlig gesunde Minderjährige (There can be no justification for healthy children to be forcibly cut, Quelle national secular society am 01.10.2013), doch in jener zauberhaften Stunde, in der im heiligen Wald der erste Junge aufschreit “Ndiyindoda! – I am a man!”, gleich ist der sich auf die Einweihung freuende kleine Nelson Mandela an der Reihe, haben wir genau den gesundheitsgefährdend geringen Anspruch der Anne Lindboe erfüllt: “Vi hos Barneombudet mener derfor det er best for barnet at barna selv skal få bestemme om de vil bli omskåret – Wir als Kinderrechtsbeauftragte glauben, dass es am Besten für ein Kind ist, wenn sich das Kind selbst entscheiden kann ob es beschnitten werden möchte” (Quelle barneombudet.no). LET BOYS DECIDE FOR THEMSELVES WHETHER OR NOT THEY WANT TO BE CIRCUMCISED tönt es am 30.09.2013 aus Norwegens Hauptstadt – Antrag abgelehnt sehr geehrte Frau Anne Lindboe und sehr geehrter Herr Fredrik Malmberg, Skandinavien braucht kein Ngaitana für die Mädchen und für die Jungen kein Ndiyindoda. Dass Kinderärztin Lindboe auch das zwölfjährige oder zehnjährige männliche Kind entscheiden lassen will, lässt sie unwidersprochen in der israelischen Presse publizieren: non-medical circumcision of pre-teen boys should be outlawed (JTA 25.11.2013). Norwegen braucht einen neuen Ombudsman für Kinderrechte, Anne Lindboe ist in ihrem Amt nicht länger tragbar.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.