Pressemeddelelse: Europarådet kræver omskæringsforbud

Tirsdag den 1. oktober vil stå som en historisk dag for børns rettigheder. Gennem vedtagelsen af en resolution tirsdag aften, har Europarådet har gjort det klokkeklart: Kønslemlæstelse af både drenge og piger er en menneskerettighedskrænkelse.

Europarådet, der repræsenterer 47 medlemslande og over 800 millioner borgere opfordrer til, at alle medlemslande skrider ind med lovgivning mod enhver form for overgreb mod børns fysiske integritet, inklusiv drengeomskæring, og udtaler:

Despite the committed legislative and policy measures which have been taken by Council of Europe member States to protect children from physical, sexual and mental violence, they continue to be harmed in many different contexts. One category is particularly worrisome, namely violations of the physical integrity of children which supporters tend to present as beneficial to the children themselves despite evidently negative life-long consequences in many cases: female genital mutilation, the circumcision of young boys for religious reasons, medical interventions during the early childhood of intersex children as well as the submission to or coercion of children into piercings, tattoos or plastic surgery.

The Parliamentary Assembly should urge member States to promote further awareness in their societies of the potential risks for children’s physical and mental health of the above-mentioned procedures. Member States should take legislative and policy measures that help reinforce child protection in this context by giving primary consideration to the best interest of the child.”

Sammen med mandagens fælleserklæring mod drengeomskæring fra de nordiske børneombudsmænd og førende lægesagkyndige, er banen kridtet op for politikerne. Nu skal der skrides ind mod drengeomskæring. Børns ret til egen krop skal integreres i dansk lovgivning, som vi for længst har forpligtet os til ved underskrivelsen af FNs børnekonvention:

–      Europarådets resolution er en milepæl i kampen for børns ret til at bestemme over egen krop. Vi er naturligvis fantastisk begejstrerede for, at børns rettigheder nu virkelig italesættes og prioriteres af både nordens børneombudsmænd og Europarådet’. Det er et enormt flot signal, og vores medlemmer er meget glade, især de omskårne mænd, der glæder sig over, at der nu er skabt mulighed for, at andre ikke skal gennemgå de samme lidelser og den samme fratagelse af retten til egen krop, som de har oplevet, udtaler Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark – Forening mod børneomskæring.

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring stiller gerne yderligere oplysninger om hhv. erklæringen og resolutionen, samt fakta vedr. omskæring etc. til rådighed.

Ring til forkvinde Lena Nyhus på T 20 83 37 67.

Der kan også formidles kontakt til omskårne mænd, der gerne udtaler sig om emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.