Synspunkt: Muslim Abort er meget værre end omskæring

Kristeligt Dagblad 24. september 2013

Synspunkt: Muslim Abort er meget værre end omskæring af Mohammad Al Jizani

 

Ovennævnte artikel blev delt på Facebook af overlæge og adj. professor Morten Frisch med følgende bemærkning:

Radikale Venstres flotte beslutning om at stå på børnenes side har genstartet debatten om forhudsamputation. Nu vælter det ud af skabene med fortalere for rituel omskæring. Argumenterne er de samme – og foragten for barnets konventionssikrede ret til kropslig selvbestemmelse ligeså. Det gælder om at holde fast i pointen om, at det er en krænkelse af umyndige børn at skære i deres krop uden legitim grund! Uanset at man derved bliver klandret for at være historieløs eller det, der er værre.

Morten Frisch er blandt meget andet hovedforfatter er hovedforfatter af den fælleseuropæiske erklæring mod drengeomskæring samt et studie i sexuelle problemer hos omskårne mænd og deres partnere, det sidstnævnte studie blev lavet sammen med blandt andre Morten Staberg, der også har deltaget i omskæringsdebatten med nogle rigtigt gode og relevante indlæg.