Vil have mere forhud

Ekstrabladets brevkasse Kære Signe behandler mange interessante emner. Denne gang gælder det generne efter omskæring i indlægget Vil have mere forhud.

I et spørgsmål til brevkassen skriver en ung mand blandt andet: “Jeg er en 24-årig ung mand, som er blevet omskåret, da jeg var mindre. I den forbindelse har jeg mange gange svært ved at få udløsning, og der kan desværre gå meget lang tid, før jeg kommer i en sexakt eller når jeg onanerer.”

 Photo Credit: Franco Folini via Compfight cc
Photo Credit: Franco Folini via Compfight cc

Signes svar er grundigt og viser stor indsigt i de problemer som mange kønslemlæstede mænd oplever med årene, nemlig at penis med tiden mister sin følsomhed og det bliver tiltagende sværere at opnå nydelse og udløsning i forbindelse med sex.

Læs hele brevkasse indlægget på Ekstra Bladets hjemmeside.

Se også: Derfor er forhuden vigtig

Det der er særligt spændende er at brevkasseredaktøren Signe V. Bentzen kommer ind på muligheden for foreskin restoration. Det er der ikke mange der kender til.

Sagen er, at kønslemlæstede mænd, altså mænd der ufrivilligt er blevet omskåret i barndommen kan genskabe en del af forhudens beskyttelses- og glide funktion ved at gennemgå en proces, der kaldes foreskin restoration (forhuds genskabelse). Navnet er faktisk misvisende, for når først forhuden er blevet amputeret, kan den ikke genskabes, desværre.

Det man kan gøre er, at strække huden på skftet af penis langsomt. Det er en proces, der varer flere år, men de mænd der har gennemgået den fortæller, at der er mange fordele bla.

  • øget følsomhed, fordi penishovedet nu beskyttes
  • blødere hud på penishovedet, til glæde for både manden selv og partnere
  • formindsket ubehag ved berøring fra undertøj, ved cykling etc.
  • glidefunktion i kraft af hudens bevægelighed til glæde for både manden og hans partnere

Bliv medlem af Intact Denmark – Forening mod børneomskæring

Der er dog også ulemper:

  • lang og omstændelig proces
  • den forlængede hud fra skaftet er ikke så elstisk som naturlig forhud og slutter derfor ikke tæt om penishovedet
  • den naturlige slimhinde under forhuden med unikke biologiske funktioner kan IKKE genskabes
  • den naturlige følsomhed kan IKKE genskabes

Forhuden er formentlig det mest følsomme sted på hele mandens krop. Den indeholder (måske mere end) halvdelen af alle følelegemer i hele penis. Ved en forhudsamputation (omskæring) fjernes altså halvdelen af følsomheden i penis. Det er et alvorligt indgreb i drengens/mandens seksualitet og ret til beskyttelse mod overgreb.

Læs også: Myte vs. Fakta – Pigeomskæring er altid værre end drengeomskæring

Det skal understreges, at vi her alene skriver om problemer som følge af kønslemlæstelse altså amputation af det raske barns velfungerende forhud. Omskæring som følge af behandlingskrævende tilstande er som udgangspunkt mindre omfangsrige og foretages alene, hvis der er vurderet et medicisnk behov. Det er helt usammenligneligt med ufrivillig kønslemlæstelse.

Læs også: Fingrene fra Adams tisser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.