Erfaren amerikansk jordemoder med stærke holdninger til drengeomskæring

“Planlægger I at bevare Jeres søn hel?” spørger den amerikanske jordemoder Gloria Lemay kommende forældre. Det lyder måske umiddelbart som et mærkeligt spørgsmål, men i USA er ca. 85% af alle voksne mænd kønslemlæstede altså omskårne, så det er vældigt relevant. Mange voksne mænd og kvinder har aldrig i deres liv set en naturlig penis.

Traditionen stammer fra slutningen af 1800-tallet, hvor man mente, at sindsyge, onani, blindhed og mange andre såkaldte dårligdomme kunne forebygges eller helbredes ved omskæring.
Den berømte læge John Harvey Kellogg (ja den er god nok, ham med cornflakesne) anbefalede omskæring som kur mod bla. onani, han skrev:

“Et middel mod masturbation som næsten altid er effektivt hos små drenge er omskæring… Operationen bør udføres af en kirurg uden bedøvelse, da smerten under operationen vil have en gavnlig effekt på sindet, særligt hvis det bliver forbundet med tanken om straf.”

I år 2013 anslås det, at ca. 50% af alle nyfødte drengebørn i USA vil blive omskåret. Befolkningen er begyndt at stille spørgsmålstegn ved om det er rimeligt at frarøve drenge halvdelen af deres følsomhed i penis og hele forhuden funktionalitet. Stadig meget ofte ved indgreb udført uden bedøvelse!

Bliv medlem af Intact Denmark – Forening mod børneomskæring
Følg os på Twitter @intactdenmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.