»Rigtig mange mænd er omskåret, og det er jo ikke, fordi der er rejst en folkebevægelse«

Politiken bragte søndag d. 14. juli 2013 følgende interview med Anne Mette Dons fra Sundhedsstyrelsen.

Skærmbillede 2013-07-16 kl. 11.40.34
Hun hævder at “Rigtig mange mænd er omskåret, men det er jo ikke fordi der er rejst en folkebevægelse”. Hun tager fejl. Det er der faktisk. 71% af danskerne ønsker et forbud mod drengeomskæring fuldstændigt på lige fod med forbuddet mod pigeomskæring. Kun 17% af befolkningen går ind for at drengeomskæring fortsat skal være tilladt. Danskerne mener ikke, at der skal skæres i børn uden grund. Læs hele artiklen her

»Rigtig mange mænd er omskåret, og det er jo ikke, fordi der er rejst en folkebevægelse«

http://intactdenmark.dk/sadan-bliver-du-medlem/

6 kommentarer til “»Rigtig mange mænd er omskåret, og det er jo ikke, fordi der er rejst en folkebevægelse«

 1. Du er mere end velkommen til at bruge det hvis du vil, men jeg kommer ikke til at sende det til en avis. Pga privat liv.
  Mvh.ole

 2. Selv efter at man ikke måtte slå kvinder, var der ingen der talte for børnene og igen ser vi en passivitet. Som er både pinlig for forældre og samfund at skamfering af drenge børn, ikke for at være sexistisk men hvis det går ud over piger/kvinder er der ramaskrig. Men når det er drenge/mænd der går ud over er der lige frem kvinder der er fortaler for skamfering og argumentere, med alt fra udseende til hygiejne.
  Det er ondskabsfuld, unødvendigt og uden for en hver respekt at vi skal tolerere sådanne skikke. Fornuften vinde overfor disse fortaler enten religiøse amputation institutioner eller kvinder der lider af penis Apotemnophilia må se udover deres fetich.

  Citat om Revselsesret.
  “Revselsesret er retten til anvendelse af fysisk vold mod personer, man har myndighed over, i forbindelse med udøvelsen af myndigheden. Det er en betegnelse for forældres ret til tugtelse af deres børn samt retten for lærere til magtudøvelse overfor skoleelever samt husbondens ditto over tjenestefolk.

  I Danmark er revselsesretten afskaffet i flere etaper, senest med lovændringen fra 1997, som utvetydigt gjorde det forbudt at slå sine børn. I en række lande eksisterer revselsretten eller lignende foranstaltninger fortsat. Her er smæk – slag med flad hånd mod sædepartiet – og lignende opdragelsesformer stadig meget udbredt.” Fra da.wikipedia.org

 3. Kroppen er børnenes egen.
  Det argument benyttede alle kvinder, da debatten rasede
  om fri abort.
  Det er vold mod de børn, voksne tillader sig at gøre sig til herre
  over deres kroppe.
  Der er ingen gyldige undskyldninger for den ugerning!!!

  falkeøje

 4. Dons sparker alt til hjørne, der gør drengeomskæringer til andet end et etisk/politisk/juridisk spørgsmål.
  Man får mistanke om, at de, der har udfærdiget notatet, har haft dette som deres overordnede dagsorden, fordi de simpelthen ikke har villet have noget med en hvepserede at gøre, som består af lige dele religion og fremmedhad.
  Man har villet fremstå som kultiveret, og man har vurderet, at eneste måde at kunne dette har været ved at skrive notatet så bolden havnede rent og direkte hos politikerne.
  Men dér har Sundhedsstyrelsen forbrudt sig mod et af de mest fundamentale principper for det kultiverede menneske, nemlig det, der handler om, hvordan de svageste i et samfund behandles. Hvis ikke dét er spædbørnene, ved jeg ikke, hvad det så er.
  -Da umuligt nogen organiseret befolkningsgruppe, uanset graden af pariaer de måtte fremstå som i det omkringliggende samfunds øjne.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.