Information: Duellen

Bølgerne går højt i Information. I forbindelse med Mikael Aktors glimrende kronik Et forsvar for forhuden bragte Information også DUELLEN mellem Søren Rittig og Morten Frisch. De er langt fra enige om emnet..

Få komplikationer ved omskæring berettiger ikke til advarsel

Det er vores indtryk, at der på de danske børneafdelinger bliver indlagt meget få med komplikationer forårsaget af rituel omskæring,« siger Søren Rittig, der er professor på Aarhus Universitetshospital og bestyrelsesmedlem hos Dansk Pædiatrisk Selskab – en faglig sammenslutning af danske børnelæger.

Omskæring er et spørgsmål om barnets rettigheder

Skærmbillede 2013-07-11 kl. 00.24.22

»Drengene bliver frataget et valg, som de retmæssigt bør have, og som er fuldstændigt klart nedskrevet i FN’s børnekonvention.«

Om der er få eller hyppige tilfælde af komplikationer er ikke den vigtige diskussion:

»For selvfølgelig er der få tilfælde, når vi har at gøre med en praksis, der finder sted i minoritetskulturer,« siger han og nævner, at der alligevel er eksempler i Danmark på børn, der bliver bragt til skadestuen med alvorlige problemer efter en omskæring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.