Urolog “melder pas og stiller sig på drengenes side”

af Lena Nyhus, forkvinde
Urolog Lars Linnet har truffet en skelsættende beslutning…

“I mit arbejde som urolog har jeg tidligere omskåret drengebørn, som var henvist dertil af religiøse eller andre grunde. Jeg anså det til dels at være en god måde at respektere integration på, og jeg er rigtig god til at udføre operationen.

Men jeg har tænkt dybere over det de sidste par år og har fulgt debatten. Og jeg har simpelthen nået den konklusion, at jeg ikke gør operationen længere på drengebørn med normal forhud.

Kald det ny indsigt eller ny udvikling i hovedet, på etisk grundlag og i respekt for de drengebørn, som ikke har en chance for at sige fra. Men hvis unge mænd på 15 eller 18 år ønsker det, så gerne.

Noget andet er hvis forhuden hos en dreng ikke er normal – dvs. fx. ikke kan trækkes tilbage eller strammer, så det udvikler eller vedligeholder skævhed af penis – så skal det afhjælpes på bedste nænsomme vis.

Jeg kan godt lide min forhud til ditten og datten, og i vore dage findes vand og sæbe. Al snak om, at man skal fjerne sundt naturligt væv er uetisk optrækkeri.

Og var det i vore dage, så tror jeg, at Moses havde fået tavlerne på bjerget alligevel – uden at skulle love alle eftertidens forhuder væk.

“So this matured urologist” melder pas, og stiller sig på drengenes side. Sådan er det. Og skulle andre urologer læse dette – så følg trop, og lav en Jens Otto Krag.”

Lars Linnet, overlæge, dr.med. (urologi)
Lars Linnet, overlæge, dr.med. (urologi)

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er ikke ansvarlig for indholdet af denne artikel. De beskrevne holdninger er alene forfatterens ansvar.
Bliv medlem af Intact Denmark – det koster 100kr pr kalender år. Tryk her for at blive medlem.