Kære Astrid Krag..

Vores engagerede medlem Julie har netop i dag sendt dette brev til sundhedsminister Astrid Krag. Har du talt med dit Folketingsmedlem om kønslemlæstelse af børn for nyligt?

Kære Astrid Krag,

Jeg følger med i debatten om den fortsat lovlige kønslemlæstelse af børn i Danmark. Jeg kunne godt tænke mig at vide om regeringen har planer om at rette op på det sørgelige faktum at vi, i vores angiveligt civiliserede land, tillader voksne at skære helt unødigt i børns kønsdele.

Jeg har fire heste. Tre af dem har et ar på venstre lår efter et glødende jern, der blev presset ind i kødet på dem, da de var ganske små. Formålet med brændemærkerne er både identifikation og markedsføring. Arret viser at det er en fin hest, og dokumenterer dens registreringsnummer. Min fjerde hest har ikke noget mærke, for i hans levetid har det ikke været lovligt at brændemærke heste i Danmark.

Julies heste

Det gør nemlig ondt både i øjeblikket, hvor hesten mærkes og mens såret heler op. Og hverken det praktiske formål (identifikation) eller det æstetiske formål (avlsforbundets logo) opvejer åbenbart – ifølge dansk lov – den smerte og ulempe, som man påfører den spæde hest.

Så er det jeg tænker: Hvornår gør I noget ved kønslemlæstelse af drengebørn? Hvorfor er det ikke forbudt endnu? Hvad har I egentlig gang i? Hvad står der i vejen for at danskfødte drenge kan få ret til selv at vælge om de vil have amputeret noget af deres krop? Hvad skal der til? Og kan jeg gøre noget?

Med venlig hilsen

Julie Taylor

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er ikke ansvarlig for indholdet af denne artikel. De beskrevne holdninger er alene forfatterens ansvar.